Головна Новини Суспільство події Уряд ухвалив план реформування та перевірок МСЕК: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд ухвалив план реформування та перевірок МСЕК: деталі

Медико-соціальні експертні комісії (МСЕК), які здійснюють оцінку рівня інвалідності, зазнають значних змін

сьогодні, 14:39
Поділіться публікацією:

Відповідно до рішень Ради національної безпеки і оборони та доручень Президента України, уряд затвердив план із протидії корупції у сфері медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про радикальне оновлення системи, зокрема ліквідацію нинішніх комісій вже цього року. 

Уряд ухвалив план реформування та перевірок МСЕК: деталі

Засідання Уряду. Фото: kmu.gov.ua

Проєкт також передбачає аудит пенсійних виплат за інвалідністю та цифровізацію процесу оформлення інвалідності, що має підвищити прозорість та ефективність надання послуг громадянам.

Ліквідація МСЕК та перевірка рішень

На засіданні уряду 25 жовтня було затверджено план ліквідації діючих медико-соціальних комісій. Протягом трьох місяців працюватиме спеціальна група, яка здійснить перевірку раніше ухвалених МСЕК рішень.

"Створюється група для перегляду рішень, які ухвалювали МСЕК. Три наступні місяці триватимуть перевірки. У листопаді МОЗ та Мінцифри представлять рішення щодо цифровізації проходження всіх етапів МСЕК", — зазначив Денис Шмигаль.

Пенсійний фонд у співпраці з ДБР, Нацполіцією та СБУ проведе аудит виплат за інвалідністю, що були надані прокурорам та чиновникам державних установ. МОЗ і Мінсоцполітики мають невідкладно підготувати законопроєкти для комплексної реформи МСЕК.

Прем'єр-міністр підкреслив, що встановлені терміни та відповідальні виконавці мають суворо дотримуватися запланованих заходів. Виконання цього плану є пріоритетним для всіх міністерств, а результати виконання рішень Президента та РНБО будуть піддані оцінці.

Нагадаємо, у Вінницькій області правоохоронці та СБУ викрили корупційну схему, організовану директоркою медичного закладу, яка отримувала хабарі за сприяння у встановленні групи інвалідності. За 3 300 доларів США вона пообіцяла доньці літньої жінки вплинути на рішення лікарів МСЕК, щоб ті присвоїли її матері статус інваліда, що потребує постійного догляду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини