Головна Новини Суспільство Кримінал На Вінниччині викрито корупційну схему: директорка медзакладу брала хабарі за інвалідність
commentss НОВИНИ Всі новини

На Вінниччині викрито корупційну схему: директорка медзакладу брала хабарі за інвалідність

У директорки медзакладу знайшли понад 27 тисяч доларів США

сьогодні, 11:59
Поділіться публікацією:

У Вінницькій області правоохоронці та СБУ викрили корупційну схему, організовану директоркою медичного закладу, яка отримувала хабарі за сприяння у встановленні групи інвалідності. За 3 300 доларів США вона пообіцяла доньці літньої жінки вплинути на рішення лікарів МСЕК, щоб ті присвоїли її матері статус інваліда, що потребує постійного догляду. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

На Вінниччині викрито корупційну схему: директорка медзакладу брала хабарі за інвалідність

За інформацією заступника начальника слідчого управління Євгена Кронівця, 41-річна директорка медичного закладу отримала 3 300 доларів неправомірної вигоди, обіцяючи забезпечити отримання 71-річною жінкою І групи інвалідності. Пенсіонерка мала серйозні проблеми зі здоров’ям і не могла самостійно пересуватися.

Під час обшуків, проведених у місці роботи та проживання підозрюваної, слідчі вилучили значні суми коштів — понад 27 тисяч доларів США, 200 євро, 49 тисяч гривень, а також службову документацію та чорнові записи.

Оперативний супровід операції забезпечували співробітники Управління стратегічних розслідувань та Служби безпеки України у Вінницькій області. За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури слідчі оголосили директорці про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України — "Зловживання впливом". За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до п'яти років.

Наразі триває досудове розслідування, в ході якого встановлюються інші особи, які могли бути причетні до злочинної діяльності або скористатися послугами корупційної схеми.

Нагадаємо, працівники ДБР викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи та її сина на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах. Син посадовці обіймає керівну посаду у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області. Правоохоронці у межах розпочатого кримінального провадження щодо незаконного оформлення інвалідності чоловікам, які намагаються уникнути військової служби, провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини