Головна Новини Суспільство події Уряд Словаччини озвучив остаточне рішення щодо військової допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Словаччини озвучив остаточне рішення щодо військової допомоги Україні

Уряд Словаччина заявив, що після виборів зупиняє військову допомогу Україні

7 жовтня 2023, 12:50
Поділіться публікацією:

Тимчасовий уряд Словаччини заявив, що зупиняє надання Україні військової допомоги. Це сталося після перемоги на виборах антиукраїнської партії Smer. Її лідер Роберт Фіцо давав обіцянки виборцям, що одним із перших його рішень буде заборона на постачання Києву озброєння. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на рейтингове видання "Politico".

Уряд Словаччини озвучив остаточне рішення щодо військової допомоги Україні

Словаччина. Фото: із відкритих джерел

"Уряд Словаччини, що йде у відставку, не надсилатиме більше ніяких військових матеріалів в Україну", — зазначив спікер уряду.

При цьому Міністерство оборони Словаччини розглядає можливість надсилання нового пакету допомоги.

Президент Словаччини Зузана Чапутова 2 жовтня попросила колишнього прем'єр-міністра Роберта Фіцо, який переміг на виборах, спробувати сформувати коаліційний уряд. На це він має час до 16 жовтня.                                                              

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Словаччині на парламентських виборах перемогла популістська партія "Курс – соціальна демократія" (SMER), лідер якої Роберт Фіцо активно підтримує Кремль і виступає проти допомоги для України. Як події у Словаччині можуть розвиватись далі? Про що говорить загальне ослаблення прихильників України – як у ЄС, так і США? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – лідер партії Smer-SD, яка стала переможцем парламентських виборів у Словаччині, Роберт Фіцо заявив, що він не має наміру переглядати своє рішення, тому плани припинити допомогу Україні будуть реалізовані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини