Головна Новини Суспільство події Уряд може послабити карантинні заходи - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд може послабити карантинні заходи - подробиці

Влада пропонує повернути адаптивний карантин

1 лютого 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Невдовзі на українців може очікувати послаблення карантинних заходів. Про це згадується в повідомленні на сайті прес-служби Офісу президента.

Уряд може послабити карантинні заходи - подробиці

В Україні можуть послабити карантинні заходи. Фото: liter.kz

В ресурсі повідомляється, що уряд розглядає можливість переходу до адаптивного карантину.

Про можливе послаблення карантинних норм заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час традиційної селекторної наради, на якій були присутні представники уряду, правоохоронних органів та президент України Володимир Зеленський.

Послаблення може відбутися у зв'язку з нормалізацією епідемічної ситуації в країні та окремих регіонах. Проте аби прийняти якесь рішення щодо цього питання, представникам влади потрібно детальніше вивчити ситуацію та прослідкувати за кількістю заражень по областях.

Нагадаємо, що адаптивний карантин — це впровадження заходів обмеження залежно від поширення вірусу в певних регіонах. Відповідно області будуть ділиться на кілька зон: зелену, жовту та помаранчеву. Відповідно, зелена зона матиме найменше карантинних обмежень, оскільки ситуація на цій території максимально врегульована, там найменше випадків заражень.

На цей момент в країні діють обмеження "помаранчевої" зони.

Раніше повідомлялося, що вакцинація громадян від коронавірусу розпочнеться в лютому. Після 10 лютого в Україні запрацює сайт, на якому можна буде записатися на щеплення. Якими іншими способами можна буде отримати вакцину від коронавірусу, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що експрес-тести на коронавірус — не ефективний спосіб виявлення хвороби у деяких випадках. Про це повідомили американські вчені. Чому такі тести краще не використовувати для виявлення коронавірусу, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Будённый Вася

1 лютого 2021, 19:55

Петрушка-мы все клали на тебя болт !!! ПЕТУХ


Новини