Головна Новини Суспільство події Унікальний скарб: в Чехії знайшли цвях, яким прибили Ісуса Христа
commentss НОВИНИ Всі новини

Унікальний скарб: в Чехії знайшли цвях, яким прибили Ісуса Христа

Шкатулка, знайдена в Чехії може стати свідченням страти Ісуса Христа

26 грудня 2020, 20:37 comments1438
Поділіться публікацією:

Археологи Чехії заявили про те, що знайшли скарб, який, за мірками сучасного світу, є безцінним. Так, золотий виріб може бути частиною оформленого цвяха, на якому був розп'ятий Ісус Христос.

Унікальний скарб: в Чехії знайшли цвях, яким прибили Ісуса Христа

Розп'яття Ісуса Христа

Щонайменше, дослідники говорять, що скарб було знайдено в монастирській стіні — там виявили дерев'яний ящик, який містив в собі уламок залізного цвяха розміром близько шести сантиметрів. Копачі припускають, що це могло бути частиною цвяха, яким Ісус Христос був прибитий до хреста, або, по крайней мере, так думали ті, хто сховав скарб.

До скарбу дісталися археологи, які досліджували і збирали дані, щоб створити цифрову модель однієї з церков, а точніше — Церкви Святого Іллі.

Дослідники виявили, що триметрова ніша є входом у таємний коридор в фортеці. Коридор вів до невеликої кімнати, її розміри не перевищували 2,2 х 2,5 х 1,25 метра. Складно було пробитися через відходи тварин, вони за багато років забили весь прохід.

Відзначається, що крім скелетів тварин, історикам довелося пройти і через останки людей.

Найважливішим виявилася знахідка зі скринькою — масивний золотий пластина на кришці містила в собі символи "IR", що може бути абревіатурою від латинського Iesus rex, тобто Ісус Цар.

Фахівці піддали деревний матеріал скриньці радиоуглеродному аналізу. Виявилося, що породи — дуб і модрина вказує на період 260-416 рр. Н. е., Модрина — періодом 1290-1394 рр. н. е.

Експерти сходяться на думці, що реліквії подібного віку могли зберігатися в дерев'яних скриньках сучасності, тобто побічно, вік шкатулки вказує на достовірність знахідки.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" публікував матеріал про археологічні знахідки . Так, у Ріу-Гранді-ду-Сул — найпівденнішому штаті Бразилії, археологи виявили скам'янілості динозавра, який населяв планету 230 мільйонів років тому. Вченим навіть вдалося відтворити його образ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини