Головна Новини Суспільство події Укрпошта надає послуги на звільнених територіях: що розповіло керівництво
commentss НОВИНИ Всі новини

Укрпошта надає послуги на звільнених територіях: що розповіло керівництво

Укрпошта доставляє пенсії та платежі мешканцям понад 5 тисяч населених пунктів України⠀

5 квітня 2022, 16:51
Поділіться публікацією:

В прямому ефірі "Єдині новини" Дмитро Поліщук, заступник генерального директора "Укрпошти" з розвитку мережі розповів про ситуацію із відділеннями на звільнених територіях, як виплачуються соцвиплати і пенсії громадянам в прифронтових та окупованих регіонах.

Укрпошта надає послуги на звільнених територіях: що розповіло керівництво

Фото Фейсбук / Укрошта

За його словами, виплата пенсій українцям триває. За березень Укрпошта виплатила майже 90% всіх пенсій адресатам, навіть на прифронтових територіях.

"Минулого тижня ми виплачували в Лисичанську і Сєвєродонецьку. Активно виплачували в Херсонській, Миколаївській областях, Запорізькій. Почали видавати кошти пенсіонерам за квітень, на територіях, які звільняються, виплачуємо за 2 місяці. Велика кількість у нас пенсіонерів, які виїхали в інші області й знаходяться зараз в центрі або на заході. Вони змінили місцеперебування. Ми для них замовили функцію переадресації пенсій за місцем фактичного перебування", — зазначив Дмитро Поліщук.

Нагадуємо, щоб замовити переадресацію виплати пенсії, треба подзвонити на гарячу лінію Укрпошти 0800300545 або заповнити на сайті електронну форму.

За словами заступника гендиректора Укрпошти, такі заявки опрацьовуються протягом тижня. За березень заявок надійшло більше 40 тисяч, з початку квітня поступає більше 2 тисяч щодня. Ця послуга безкоштовна.

Щодо роботи відділень, то, як повідомив представник АТ "Укрпошта", щодня в Україні відкривається більше 5000 відділень,  оновлений список публікують щоранку о 9-й годині. Крім того, відновлено роботу пересувних відділень, наразі їх більше 1300. Працівники пошти на авто доставляють посилки, листи, кореспонденцію, продукти громадянам.

Станом на 5 квітня, відновлено роботу відділення в Сумах, планується розширити діяльність у всій звільненій Сумській області, а також в Чернігівській, Київській. Мешканцям цих регіонів буде доставлено платежі за березень, надано послуги з доставки замовлень.

В багатьох регіонах відділенні зруйновані, в деяких ще можна відновити роботу, провівши мінімальний ремонт. Загалом "Укрпошта" активно реагує на зміну ситуації в країні та відновлює надання послуг.

Проте поки залишається обмеження щодо роботи відділень у частині Київської, Миколаївської та Донецької областей, Ізюмі, Маріуполі та на Луганщині.

Ми раніше писали, як українцям отримати пенсії та соцвиплати через Укрпошту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини