Головна Новини Суспільство події Україну заллє дощами: в яких областях очікуються опади
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну заллє дощами: в яких областях очікуються опади

В Україну рухається циклон Каі, який принесе західним регіонам рясні дощі

12 травня 2021, 11:58
Поділіться публікацією:

Українці з нетерпінням чекають справжнього літнього тепла, яке все ніяк не закріпиться в нашій країні. Це не дивно, адже одні циклони швидко змінюють інші. За інформацією синоптикині Наталки Діденко, в четвер, 13 травня, Україна відчує на собі дію західного циклону Каі.

Україну заллє дощами: в яких областях очікуються опади

На Заході України в четвер очікуються дощі. Фото із відкритих джерел

Діденко пояснює, що масштабних погодних змін на території нашої країни не планується, проте жителям окремих областей слід запастися парасольками та іншими засобами проти дощу.

Опади через вплив європейських повітряних мас "зачеплять" західні регіони — особливо, в районі Карпатських гір. За припущеннями синоптикині, ймовірно дощ пройде навіть у Житомирській і Вінницькій областях — якщо циклону вистачить "сил".

В цілому західні та північні регіони країни залежатимуть ще і від сильних поривів вітрів.

Україну заллє дощами: в яких областях очікуються опади - фото 2
Україну заллє дощами: в яких областях очікуються опади - фото 3

Зате температура повинна порадувати більшість українців. Наталка Діденко обіцяє, що тепло — мінімум +19 градусів — нарешті прийде у східні області. Максимально ртутні стовпчики термометрів піднімуться до +22 — на півдні України, а також у Дніпропетровській області.

В інших регіонах, говорить синоптик, в четвер, 13 травня, слід очікувати від 15 до 19 градусів тепла.

Також Наталка Діденко стверджує, що в Україні скоро по-справжньому можна буде відчути прихід літа — відповідно до календарних показників. Дощі, за інформацією фахівця, незабаром відступлять, а температура продовжить підвищуватися.

За прогнозами синоптика, вже найближчої неділі або з початку наступного тижня навіть у східних областях України повітря прогріється до +30.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, коли українці можуть сповна розраховувати на прихід справжнього літнього тепла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини