Головна Новини Суспільство події Україну скоро накриє мороз до -18°С та штормовий вітер: коли і де зміниться погода
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну скоро накриє мороз до -18°С та штормовий вітер: коли і де зміниться погода

Грудень не дає українцям розслаблятися, каже Ігор Кібальчич

3 грудня 2023, 22:15 comments4166
Поділіться публікацією:

Погода в листопаді та грудні  — це  суцільні  сюрпризи для  мешканців українських регіонів,  бо ситуація швидко  змінюється  і  несе то потоп, то сніговий бурани, або знову бурю. Напочатку  грудня  такі  тенденції продовжуватимуться, бо вже швидко в нашу країну  знову повернуться  мороз та  буревій.

Україну скоро накриє мороз до -18°С та штормовий вітер: коли і де зміниться погода

Погода в грудні в Україні (фото з відкритих джерел)

Зокрема,  на території  окремих регіонів   стовпчик термометра може опуститись до позначки -18°С. Про це інформують "Коментарі", посилаючись на проноз  відомого синоптика  Ігоря Кібальчича.

Як він стверджує, з 6  грудня в нашій країні ростиме атмосферний тиск, на  небі буде  спостерігатись мало хмар, з цієї причини температура  буде  активно понижуватись. Синоптик  попереджає, що середні температури по регіонах  країни коливатимуться на  позначці майже 10 градусів морозу.

Зокрема,наступної суботи та неділі, це 9-10  грудня, прогнозується пік  холодів, — в північних та східних  регіонах  стовпчик термометра  може  показувати  рекордні 12-18 градусів нижче  нуля. В західних  регіонах будуть менші морози, проте там  падатимуть опади у вигляді  снігу та мокрого снігу.  В  деяких місцях  по Україні  прогнозуються пориви вітру 15-20 метрів за секунду, що є високим показником.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше. Циклон "Філ",  що наробив шкоди в  українських регіонах, був одним з  найсильніших  на території чорноморського  регіону за останні кілька десятків років.  Далі  такі циклони  утворюватимуться  щораз частіше. 

Як стверджує фахівець,  вказаний циклон має  кілька особливостей,  через які  він виділився на  фоні інших фронтальних вихорів,  це видиме, "око бурі" на супутникових знімках, "вибухове" поглиблення над морською поверхнею та  дуже компактні розміри центральної частини. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини