Головна Новини Суспільство події Україну накриє "єгипетська погода": що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну накриє "єгипетська погода": що це означає

Через протистояння циклону та антициклону в нашу державу увірвуться сильні вітри, температура буде +35 градусів

27 серпня 2024, 18:45
Поділіться публікацією:

 Погода в Україні у середу, 28 серпня, буде переважно теплою та сухою. Цього дня країна опиниться серед найспекотніших у Європі.

Україну накриє "єгипетська погода": що це означає

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

У більшості регіонів максимальна температура повітря протягом дня досягне +30…+35 градусів. Про це повідомила синоптикиня Наталія Діденко.

Водночас, через вплив циклону над Чорним морем у південних областях прогнозуються локальні короткочасні грози та дощі. Це зумовить зниження температури на півдні до +28…+30 градусів.

Загалом більша частина території країни залишатиметься під впливом сухої повітряної маси.

"Сильніший східний вітер буде виникати через протистояння потужного антициклону на півночі і циклону на півдні. Погода в Україні нагадуватиме єгипетську – сонячно (за винятком півдня), спекотно і сухо з поривами вітру", – додала Діденко.

У Києві також очікується суха і спекотна погода, з температурою до +33 градусів, а також поривчастий вітер.

"Спека в столиці триватиме ще декілька днів, лише 2 вересня прогнозується тимчасове її послаблення, що співпаде з початком навчального року. В цілому спекотні умови в Україні затримаються на певний час", – підсумувала синоптикиня.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, як глобальне потепління змінить погоду в УкраїніГлобальне потепління не означає, що кожне наступне літо буде спекотнішим за попереднє, оскільки коливання температур рік від року залишаться значними. Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів кандидат географічних наук, фахівець із фізики атмосфери та геокосмосу Денис Пішняк.

 Пішняк пояснив, що природні коливання мають доволі великий діапазон, що ускладнює спостереження за справжніми кліматичними тенденціями. Найближчі роки можуть бути спекотними, а потім кілька наступних – прохолодними, і так це все коливатиметься неодноразово.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини