Головна Новини Суспільство події Український аграрій розповів, для чого йому мавзолей, як у Наполеона та у скільки обійшлося будівництво
commentss НОВИНИ Всі новини

Український аграрій розповів, для чого йому мавзолей, як у Наполеона та у скільки обійшлося будівництво

Леонід Яковишин поділився, що його мавзолей будували протягом десяти років

22 травня 2021, 16:55
Поділіться публікацією:








Генеральний директор ТОВ "Земля і воля" Леонід Яковишин показав мавзолей, який він будував протягом останніх 10 років. За словами підприємця, він хоче, щоб його не ховали традиційним способом, а залишили після смерті у мавзолеї. При цьому, зазначає Яковишин, він не хоче, аби його тіло бальзамували. Про це повідомляє "Суспільне".

Український аграрій розповів, для чого йому мавзолей, як у Наполеона та у скільки обійшлося будівництво

Мавзолей як у Наполеона Леоніда Яковишина. Фото: "Суспільне Чернігів"

"Мавзолей буде відкритий кожен день, з 10-ти до 17-тої години, крім вихідних. Це коли я вже буду в раю", – розповів він.

Зараз будівництво знаходиться на фінальній стадії. А будують його на основі мавзолею відомого воєначальника Наполеона. Усипальницю прикрашають копії вітражів 600-річного німецького храму. Також там можна буде побачити чотири позолочені скульптури підприємця: у 20, 40, 60 та 80 років.

Леонід Яковишин розповідав, що мавзолей коштував йому 3 млн доларів. Вартість самого саркофагу, який важить 23 тонни, складає 150 тис. доларів.


Раніше "Коментарі" писали, що мавзолей першого імператора Риму Октавіана Августа відновили і планують його відкриття. Один із найвідоміших висловів імператора, який він виголосив перед смертю, звучить так: "Я знайшов Рим містом з цегли і залишив його містом з мармуру".

Мавзолей Октавіана Августа є найбільшою круглою гробницею у світі. Його побудували на річці Тібр у 28 році до н.е. Гробниця була призначена як для Августа, так і його нащадків, імператорів Калігули, Тиберія і Клавдія. Сама будівля вважається однією з найвеличніших споруд того часу. Коли Римська імперія впала, в ньому зберігали й висячі сади, і фортецю, і амфітеатр для масових заходів. Початок минулого століття приніс мавзолею зміну профілю — в ньому облаштували оперний театр. Пізніше Беніто Муссоліні віддав наказ прибрати зал для глядачів. Будівля поступово приходила в занепад, десятки років туди скидали сміття, зі стін стали проростати дерева. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини