Головна Новини Суспільство мистецтво і культура У Римі відновили мавзолей першого імператора Августа
commentss НОВИНИ Всі новини

У Римі відновили мавзолей першого імператора Августа

Після довгої реконструкції в Римі відкриють мавзолей імператора Октавіана Аавгуста

19 грудня 2020, 11:48 comments1398
Поділіться публікацією:

У Римі готуються до відкриття однієї з найбільших пам'яток — мавзолею першого імператора Риму Октавіана Августа. Відомо його знаменитий вислів, яке він виголосив перед смертю: "Я знайшов Рим містом з цегли і залишив його містом з мармуру".

У Римі відновили мавзолей першого імператора Августа

Мавзолей імператора Августа, Рим

Мавзолей є найбільшою круглою гробницею у світі. Його побудували на річці Тібр в 28 році до н.е. Гробниця була призначена як для Августа, так і його нащадків, імператорів Калігули, Тиберія і Клавдія.

Сама будівля вважається одним з найвеличніших споруд того часу. Коли Римська імперія впала, в ньому зберігали і висячі сади, і фортецю і амфітеатр для масових заходів.

Початок минулого століття знову принесло мавзолею зміну профілю — в ньому облаштували оперний театр. Пізніше Беніто Муссоліні віддав наказ прибрати зал для глядачів. Будівля поступово приходила в занепад, десятки років туди скидали сміття, зі стін стали проростати дерева.

На ремонт і реконструкцію будівлі витратили понад 10 млн євро. І ось, оновлений мавзолей готовий зустріти перших туристів. Відкриття пам'ятки намічено на 1 березня, організатори обіцяють влаштовувати не тільки живі екскурсії, але для бажаючих будуть доступні і віртуальні тури.

Як повідомляв портал "Коментарі", в італійській комуні вже запалили найбільшу світлову інсталяцію у формі новорічної ялинки. Її висота становить 750 метрів, а ширина — 450 метрів. У цій інсталяції 300 лампочок зеленого кольору, які горять по контуру, ще 400 різнокольорових, вони служать прикрасами. І на верхівці сяє зірка-комета з 250 лампочок, яка змінює свій колір кожні п'ять хвилин. Відомо, що жителі комуни запалюють цю ялинку щороку протягом 38 років. У 1991 році інсталяція у формі ялини потрапила в Книгу рекордів Гіннеса, як найбільша в світі. А у 2014 році її особисто запалив Папа Римський Франциск.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини