Головна Новини Суспільство події Українськими захисниками було уражено 15 повітряних цілей, – Генштаб ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Українськими захисниками було уражено 15 повітряних цілей, – Генштаб ЗСУ

Російські загарбники зосередилися на утриманні займаних позицій в районі міста Харкова та обстрілює позиції ЗСУ на окремих напрямках

29 квітня 2022, 08:00
Поділіться публікацією:

За попередню добу ЗСУ прицільно влучили в один літак, п’ять крилатих ракет та дев’ять безпілотників. Досить велика кількість знищених безпілотників свідчить про те, що ворог активно намагається проводити розвідку, з’ясовуючи, де знаходяться позиції українських захисників. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ в Facebook.

Українськими захисниками було уражено 15 повітряних цілей, – Генштаб ЗСУ

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Українські захисники проводять заходи з активної маневреної оборони, через що ворог не може перейти до масованого наступу, до того ж, в окремих місцях ЗСУ завдають контрударів, що також дуже сильно виснажує ворожу армію.

Як і в попередні дні наймасовіший наступ росії в Донецькій та Луганській областях. Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено шість танків, одну артилерійську систему, дванадцять одиниць броньованої техніки, один автомобіль та одну зенітну установку.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує зосереджувати зусилля  на утриманні займаних позицій в районі міста Харкова та намагається здійснювати вогневе ураження підрозділів Збройних Сил України на окремих напрямках.

На Ізюмському напрямку активних наступальних дій не проводив. Основні зусилля зосередив на веденні розвідки, виявленні оборонних позицій підрозділів Сил оборони та їх ураженні вогнем артилерії. 

На Донецькому і Таврійському напрямках, з метою недопущення перегрупування наших військ, ворог здійснює обстріли позицій із артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню вздовж всієї лінії зіткнення.

Російські окупанти продовжують блокування наших підрозділів у Маріуполі, в районі заводу “Азовсталь”.

На тимчасово зайнятих територіях окупаційна влада продовжує здійснювати заходи щодо обмеження пересування та затримання місцевих жителів і блокування гуманітарних вантажів з території України. Окрім того, російські окупанти грабують селян. Так, наприклад, із сільгосптовариства у місті Камянка-Дніпровська викрадено понад 60 тон пшениці разом із вантажним транспортом.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Київ чекає на озброєння: експерти розповіли, чому союзники так довго думали.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини