Головна Новини Суспільство події Українські військові отримали 500 млн грн премії за дотримання перемир'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові отримали 500 млн грн премії за дотримання перемир'я

Українські військові заохочуються за дотримання режиму перемир'я і не тільки

9 грудня 2020, 10:53
Поділіться публікацією:

За період перемир'я, яке стартувало 27 липня 2020 року українським військовим виплатили близько пів мільярда гривень  премії за дотримання "режиму тиші". Про це повідомили в Міністерстві оборони, передає "РБК-Україна".

Українські військові отримали 500 млн грн премії за дотримання перемир'я

Згідно з наказом міністра оборони Андрія Тарана №340 від 18 вересня 2020 року, військові отримують премії за успіхи на лінії зіткнення і за збереження життя і здоров'я бійців. Також, учасники бойових дій отримують грошові бонуси за розвідку в тилу ворога, відбиття атаки противника або захоплення його техніки. За подібну активність розмір премії становить 17 тис. гривень.

Премії за захоплену (знищену) техніку противника також виплачуються окремо. Наприклад, за захоплення корабля ворога дають до 243 600 гривень, літака — 121 800, танка — 48 720 гривень, безпілотника — 36 540 гривень.

Збереження життя бійцям може принести Командувачеві ООС додатково 18 тис. Грн, а розмір премії для командира взводу становить 7 тис. Грн. Видання відзначає, що в Міноборони не вказали, за які дії та кому було виплачено винагороду, повідомивши лише загальну суму — 510,9 млн гривень.

Як повідомляв портал "Коментарі",  не секрет, що серед доблесних українських воїнів трапляються нечисті на руку, які бажають збагатитися на війні. Правоохоронці викрили ще одну групу українських військовослужбовців, які промишляли продажем зброї всередині країни. Так, згідно з інформацією Національної поліції, зловмисники займалися продажем смертоносних предметів із зони Операції Об'єднаних Сил. Самі збройові ділки проходили службу в Одеській і Донецькій областях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини