Головна Новини Суспільство події Українські пенсіонери будуть отримувати пенсії в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські пенсіонери будуть отримувати пенсії в Європі

Українські пенсіонери отримають пенсії в Європі: нові перспективи за рішенням ПАРЄ

27 червня 2024, 16:33 comments2428
Поділіться публікацією:

Українські пенсіонери, які живуть у країнах ЄС, скоро зможуть отримувати пенсії в Європі. Це стало можливим завдяки новій резолюції, прийнятій Парламентською асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ). На думку народного депутата Олексія Гончаренка, це значно покращить життя українських літніх людей, особливо в частині доступу до медичних послуг.

Українські пенсіонери будуть отримувати пенсії в Європі

Українські пенсіонери в ЄС тепер отримуватимуть пенсії

За новими правилами, українці, які досягли пенсійного віку і мешкають у ЄС, можуть бути визнані пенсіонерами прямо там, де вони зараз живуть. 

Ця ініціатива має на меті забезпечити українським пенсіонерам комфортне існування, дозволяючи їм користуватися всіма медичними послугами, включно з екстреною допомогою та тривалим лікуванням.

“Отже, українським пенсіонерам має бути офіційно наданий статус пенсіонера в країнах Європи, де вони проживають. А відповідно, вони мають отримувати пенсії в цих країнах. Це посилить соціальне забезпечення літніх людей, в тому числі на медичну допомогу. Необхідна медична допомога повинна включати екстрену допомогу та необхідне лікування хвороб”, — зазначив Гончаренко. 

Українські пенсіонери будуть отримувати пенсії в Європі - фото 2

Читайте також на порталі "Коментарі" — Заступник міністра соцполітики Дар'я Марчак рекомендує українцям працювати якомога довше. При цьому вона підкреслила, що в Україні зараз найнижчий пенсійний вік в Європі, важка демографічна ситуація і великий дефіцит кадрів. Однак, на її думку, підвищення пенсійного віку для всіх громадян віком до 65 років буде несправедливим.

Крім того, "Коментарі" повідомляли, що колишній міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що однією з головних проблем низьких пенсій — це існування тіньової економіки в Україні. За словами екс-міністра, влада "абсолютно закрила очі" на боротьбу проти тіньової економіки, яка могла б підвищити пенсії в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини