Головна Новини Суспільство події Українські біженці масово залишають одну з країн ЄС: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські біженці масово залишають одну з країн ЄС: у чому причина

Українські біженці масово виїжджають із Румунії через проблеми із соцвиплатами та освітою

27 листопада 2023, 16:52 comments1858
Поділіться публікацією:

Українці, які рятуючись від війни, перебралися до Румунії, тепер масово виїжджають із цієї країни та повертаються додому. Що виглядає дуже дивним, особливо перед приходом зими. Причинами цього є фінансові та мовні проблеми, з якими зіткнулися наші співвітчизники. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "newspascani.com".

Українські біженці масово залишають одну з країн ЄС: у чому причина

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

Зокрема громадяни України скаржаться на затримки соціальних виплат ще з червня. З травня у Румунії гроші за розміщення та харчування нараховуються не власникам житла, а безпосередньо українським біженцям. Але за умови, що вони шукають роботу та реєструють дітей у румунські школи.

Натомість українські біженці скаржаться на ставлення до дітей у школах. Українські учні не розуміють румунської мови, але програму для них не адаптують, і на уроках їм ніхто не допомагає.

Діти, які знають румунську мову, відвідують уроки. Але багато родин поїхали до України, бо в їхніх школах повернулися до навчання.

За інформацією громадських організацій, у Румунії залишаються сім'ї, які вже адаптувалися в країні. Але багато людей поїхали через те, що не впоралися із фінансовими проблемами.

"Багато хто виїхав через дорожнечу рахунків, а через наближенням холодів ці витрати тільки зростають. В Україні у них ще є родичі, у яких можна жити, а тут треба платити за комунальні послуги, оренду та їжу, як будь-якому румунському орендарю", – пояснив представник місцевого осередку Карітас Раду Гузум.

Читайте також на порталі "Коментарі" — населення Німеччини виросло до рекордного рівня: як допомогли біженці з України.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чому українці не хочуть повертатися: що тримає біженців за кордоном.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини