Головна Новини Суспільство події Українське місто потрапило в рейтинг 10 найгірших у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українське місто потрапило в рейтинг 10 найгірших у світі

Київ вдруге поспіль потрапив до рейтингу 10 найгірших міст світу для комфортного життя, зберігши тогорічну 9 позицію у списку.

27 червня 2024, 09:20 comments9172
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Київ потрапив у список 10 найгірших міст для проживання. Українська столиця посіла 9 місце з 10 міст, які опинились у кінці рейтингу міст. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на рейтинг "Найпридатніші для життя міста світу у 2024 році", який було складено виданням The Economist.

Українське місто потрапило в рейтинг 10 найгірших у світі

Київ потрапив у список найгірших міст світу. Фото з відкритих джерел

The Economist опублікували дані щорічного дослідження 173 міст світу за комфортом та зручністю проживання. Оцінювання рейтингу міст відбувалось за п’ятьма критеріями: культура та довкілля, охорона здоров’я, інфраструктура, освіта та стабільність.

Згідно з рейтингом міст Київ у 2024 році посів 165 місце з 44,5 балами. Аналітики The Economist пояснюють низьку позицію української столиці триваючою агресією РФ, яка завдає шкоди стабільності життя та пошкоджує інфраструктуру, що впливає на комфортність проживання. У 2023 році Київ також займав 165 місце зі 173 міст, або 9 з 10 найгірших. У 2022 році українська столиця через повномасштабне вторгнення не потрапила до рейтингу.

Українське місто потрапило в рейтинг 10 найгірших у світі - фото 2

Рейтинг міст: 10 найкращих та найгірших від The Economist

Найгіршим містом для проживання The Economist назвали столицю Сирії Дамаск – 30,7 бала. Друге місце зайняло Триполі – 40,1 бала, а третій Алжир – 42 бали.

Найкомфортнішим містом 2024 року став Відень – 98,4 бала. Столиця Австрії тримає лідерство третій рік поспіль. Також до списку найкращих міст для проживання потрапили Копенгаген, Цюрих, Мельбурн, Калгарі, Женева, Сідней та Ванкувер.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що до рейтингу 10 найкримінальніших міст Східної Європи потрапило одразу чотири міста з України.

Також "Коментарі" писали про рейтинг мерів українських міст, який показав до кого найгірше ставлення в українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини