Головна Новини Суспільство події Українка, яка вакцинувалася від коронавірусу, розповіла про своє самопочуття
commentss НОВИНИ Всі новини

Українка, яка вакцинувалася від коронавірусу, розповіла про своє самопочуття

Вакцинацію проводять дуже організовано, і все повністю безкоштовно

23 грудня 2020, 18:56
Поділіться публікацією:

В Ізраїлі почалася масова вакцинація від COVID-19. Першими претендентами на отримання вакцини є медичні працівники та люди похилого віку. Але встигла пройти вакцинацію і українка, яка на даний момент живе в Ізраїлі. Ілона Фанта розповіла про свої враження після процедури, повідомляє ТСН.

Українка, яка вакцинувалася від коронавірусу, розповіла про своє самопочуття

Ілона Фанта / Facebook

В Ізраїлі вакцинація абсолютно безкоштовна, і процедура триває всього кілька хвилин. Робити щеплення позачергово в Ізраїлі поки нереально, так само як і купити вакцину.

"Всі жителі Ізраїлю платять спеціальний податок і є членами певної лікарняної каси. Тобто вакцинація покривається за рахунок страхової медицини", — сказала українка.

Зробити щеплення одній із перших жінці вдалося з тієї причини, що вона вважається медичним працівником, не дивлячись на те, що не працює безпосередньо з пацієнтами.

Перш ніж зробити щеплення, Ілона заповнила спеціальну форму, в якій дала свою згоду на вакцинацію.

Варто додати, що щеплення робиться в два етапи: через 3 тижні вона знову повинна приїхати і зробити щеплення. Але перед цим пацієнт обов'язково розповідає фахівцю про своє самопочуття після першого уколу.

Зараз Ілона Фанта не скаржиться на своє самопочуття, навпаки, говорить, що відчуває себе відмінно.

"Дуже багато людей хоче вакцинуватися, але дуже багато людей не хоче. Наприклад, я в офісі працюю, то двоє вакцинувалися, а одна людина не хоче поки, чекає, "виросте у нас хвіст", чи ні", — поділилася жінка.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки може зберігатися імунітет після щеплення від COVID-19. У людей, які перехворіли коронавірусом, і у тих, хто вакцинувався, може виробитися довгостроковий клітинний імунітет проти вірусу SARS-CoV-2. Таку заяву зробили імунологи Університету Монаша в Австралії, після проведення нового наукового дослідження. Результати та висновки вчених опубліковані в журналі Science Immunology.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини