Головна Новини Суспільство події Українка віддала серце загиблого сина хворій дівчинці: подробиці з першої трансплантації в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Українка віддала серце загиблого сина хворій дівчинці: подробиці з першої трансплантації в Україні

Нове сердечко отримала дівчинка 6 років - повідомили медики.

10 липня 2023, 19:05
Поділіться публікацією:

В  нашій країні відбулась перша  трансплантація серця. Новий шанс на життя після успішної операції отримала   6-річна, раніше хвора дівчинка.

Українка віддала серце загиблого сина хворій дівчинці: подробиці з першої  трансплантації в Україні

Перша трансплантація в Україні (фото facebook.com/violetta.kirtoka)

Про це інформують представники Інституті серця МОЗ.

"Вперше в Україні. Трансплантація серця 6-річній дитині. Нове сердечко отримала дівчинка 6 років", — пишуть   медики. 

Вони повідомили, що хірургічне втручання  минуло успішно, а дівчинка  почуває себе добре. Всі подробиці  першої української операції з трансплантації  лікарі обіцяють розповісти пізніше.

З повідомлення журналістки Віолетти  Кіртоки   в соціальних мережах   відомі зворушливі деталі, зокрема про матір  загиблого хлопчика.  Його серце  пересадили цій дівчинці.

"Мама загиблого 4-річного хлопчика дала згоду на пересадку серця хворій дівчинці. І після трансплантації їй дозволили послухати, як воно бʼється в інших грудях. Оце і є для мене — смертю смерть подолав. Якою треба бути сміливою і сильною, аби дати дозвіл на пересадку серця, втрачаючи сина. І дати шанс жити іншій дитині, яка також гине. І врятувати її", — розповіла  журналістка.

Працівники дитячої лікарні "Охматдит" уточнюють, що хлопчик з міста Рівне, йому  поставили діагноз: смерть мозку.   Згода батьків на посмертну пересадку органів дозволила  порятувати життя ще двом діткам, крім 6-річної малючки. 

При цьому, дві нирки пересадили 12-річному хлопчику з окупованої частини Херсонської області, що  більше трьох років чекав на трансплантацію та мешкав в "Охматдиті".  Печінку  пересадять 15-річному хлопчику з Кіровоградщини.

Нагадаємо, що Коментарі інформували про те, що В Україні вперше успішно відбулася трансплантація нирок і серця трьом пацієнтам від одного померлого донора.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини