Головна Новини Суспільство події Українцям відключать опалення раніше: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям відключать опалення раніше: яка причина

У НАК "Нафтогаз України" повідомили, що опалювальний сезон в Україні закінчиться раніше на кілька тижнів.

19 березня 2024, 14:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через сприятливу плюсову температуру опалювальний сезон в Україні завершать раніше, заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов. За його словами, Україна спокійно пройшла опалювальний сезон, адже засвоїла уроки 2022 року.

Українцям відключать опалення раніше: яка причина

В Україні опалювальний сезон закінчиться раніше. Фото з відкритих джерел

Опалювальний сезон в Україні закінчується в середині квітня, однак у 2024 році НАК "Нафтогаз України" завершить його щонайменше на два тижні раніше.

"Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня", — повідомив Олексій Чернишов.

Голова НАК "Нафтогаз України" наголосив, що українська енергосистема дуже надійна та пройшла спокійно опалювальний сезон.

"Але це не означає, що росіяни не намагалися атакувати нашу інфраструктуру щодня. З першого дня вторгнення росіяни атакують наші електростанції, нафтопереробні заводи та об'єкти інфраструктури", — наголошує Чернишов та додає, що кожен ракетний удар може вплинути на постачання опалювальних ресурсів.

Чернишова вказує, що Україна зрозуміла, що "дешевий газ насправді коштував нам дуже дорого". За його словами, у 2023 році Україна не купує ні російський газ, ні з ЄС, а сама забезпечує свої потреби.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що голова Спілки споживачів комунальних послуг заявив, що українцям масово нараховують зайві кіловати за світло.

Також "Коментарі" писали, що в уряді зробили заяву щодо зміни ціни на електрику для населення. За словами Дениса Шмигаля українцям не слід чекати підвищення ціни до кінця опалювального сезону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини