Головна Новини Суспільство події Українцям розповіли, наскільки зросте їхня зарплата у найближчі пару років
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям розповіли, наскільки зросте їхня зарплата у найближчі пару років

У жовтні 2021 року середня зарплата в Україні становила 14 тис. грн. (525 дол.).

7 грудня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

У жовтні 2021 року середня зарплата в Україні дорівнювала 14 тисяч гривень (525 дол.). Але вже наступного року українці в середньому на руки можуть отримувати 15 тисяч 778 грн, що, якщо конвертувати за сьогоднішнім курсом майже 600 доларів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в консенсус-прогнозі Міністерства економіки.

Українцям розповіли, наскільки зросте їхня зарплата у найближчі пару років

Гривні. Фото: УНІАН

У 2023 році ситуація може ще покращитись, і українці отримуватимуть 17 тис. 425 грн (657 доларів), а у 2024 році "мінімалка" може підстрибнути до 19 тис. 258 грн (726 доларів).

Читайте на порталі "Коментарі" – у Держстаті розповіли, у яких регіонах найбільше зростає зарплата. На першому місці, як і раніше, Київ. У столиці України середня зарплата вже сьогодні становить 20358 гривень. А ось в аутсайдерах рейтингу найвищої зарплати Чернівецька область. Жителі Чернівецької області в середньому одержують на руки 10 811 гривень.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло, що міністр оборони Олексій Рєзніков вирішив серйозно взятися за перегляд фінансової мотивації для військовослужбовців. При цьому міністр визнав, що сьогодні коштів у бюджеті замало, щоб миттєво підняти зарплати в армії. Тому Олексій Рєзніков пропонує протягом трьох років підвищувати платню військовослужбовцям. Сьогодні в середньому українсьький солдат отримує на руки трохи більше 10 тисяч гривень, а середня мінімальна можливість заробляти – 14300 грн. У Міноборони впевнені, що військовослужбовці в українській армії мають бути добре мотивовані. Тоді армія суттєво зміцниться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини