Головна Новини Суспільство події Українцям назвали день, коли можуть скасувати відключення електроенергії
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям назвали день, коли можуть скасувати відключення електроенергії

Цими вихідними в Україні можуть скасувати відключення світла — оптимістичний прогноз експертів

3 вересня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:

Вже цими вихідними в Україні можуть скасувати відключення електроенергії. Таку оптимістичну новину озвучив Олександр Харченко, директор Центру досліджень енергетики, під час брифінгу в Медіацентрі Україна. За словами експерта, ситуація з відновленням електропостачання в країні значно покращилася завдяки злагодженій роботі енергетиків і технічним можливостям "Укренерго".

Українцям назвали день, коли можуть скасувати відключення електроенергії

Стало відомо, коли можуть скасувати відключення електроенергії в Україні

Харченко підкреслив, що після останньої масованої атаки на енергетичну інфраструктуру України, яка відбулася 26 серпня, ситуація з відновленням мереж стабілізується значно швидше, ніж очікувалося. Станом на 3 вересня, тобто лише через дев’ять днів після атаки, у багатьох регіонах країни вже зменшилась кількість запланованих відключень електроенергії.

"В "Укренерго" показали, що вони мають обладнання, мають бригади і дуже швидко відновлюються. Сьогодні 3 вересня, минуло 9 днів (після масованої ворожої атаки 26 серпня – ред.), і вже сьогодні ми маємо одну-дві черги по країні. Я думаю, що післязавтра буде одна черга, або й не буде взагалі, а на найближчих вихідних може не бути відключень", – зазначив Олександр Харченко.

Читайте також на порталі “Коментарі” — У серпні українці зіткнулися з тривалими стабілізаційними відключеннями електроенергії, які подекуди сягали 14 годин на добу. Ці відключення викликали обурення серед населення та породили чимало питань: чому у розпал літа, коли енергоспоживання традиційно знижується, виникла необхідність в таких жорстких заходах. Що стоїть за цими відключеннями, і чи можна було їх уникнути розбиралися “Коментарі”



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини