Головна Новини Суспільство події Українців попереджають про нову хвилю морозів: коли і як зміниться погода
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців попереджають про нову хвилю морозів: коли і як зміниться погода

За прогнозом Укргідрометцентру, переважно морозна погода утримається в Україні і надалі

9 січня 2024, 20:57
Поділіться публікацією:

В кінці тижня в  українські регіони прийдуть нові  морози з півночі. Стовпчик  термометра вночі  може різко знизитись до відмітки — 20 градусів морозу. Про це попереджає  співробітник Укргідрометцентру Наталія Птуха, під час ефіру телемарафону.

Українців попереджають про нову хвилю морозів: коли і як зміниться погода

В Україну йдуть нові морози (фото з відкритих джерел)

Як прогнозує Наталя Птуха, ніч на 9 січня  зафіксована, як  найхолодніша. На території Чернігівської та Сумської  областей температура  впала до 24-26 градусів морозу.

По всій  українських регіонах температура теж була мінусовою, в південних регіонах дещо тепліше, але поки  продовжуються  морози. "Надалі буде послаблення морозів, але будуть здебільшого зберігатися від'ємні значення температури, особливо в нічні години", — прогнозує синоптик.

При цьому в  середу-четвер 10-11 січня очікують потепління, хоча вночі  стовпчик термометра показуватиме — 3-8 градусів морозу практично по всій території  України.

"Це короткочасне підвищення температури буде буквально на два дні. На ці два дні у нас зміняться повітряні потоки. Якщо до цього переважали північні, які приносили холодну арктичну масу, то зараз з'являється західна складова, трошки атлантичного повітря додається, і тому певне підвищення температури на ці два дні", — пояснила  Птуха.

Синоптик  попередила, що вже  після обіду в  п'ятницю 12 січня очікують пониження температури через надходження  повітряних мас з півночі.

"За розрахунками, які є на сьогодні, все ж таки до 25 градусів не опуститься, але до 20 морози можуть бути, особливо у північних та північно-східних областях", — продовжила Наталя Птуха.

Як прогнозують в  Укргідрометцентрі, переважно морозна погода  триматиметься в  нашій країні і надалі. Ще падатиме  невеликий сніг.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що українців попереджають про ще сильніші морози

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини