Головна Новини Суспільство події Українців можуть обмежити у правах: про що говорить документ, який влада подала до Ради Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців можуть обмежити у правах: про що говорить документ, який влада подала до Ради Європи

Україна призупинила захист права на власність та вільні вибори за конвенціями Ради Європи

29 квітня 2024, 14:57
Поділіться публікацією:

Мін'юст повідомив секретаріат Ради Європи про зміну переліку винятків із власних зобов'язань щодо документів РЄ, у тому числі Європейської конвенції з прав людини та основних свобод. Як повідомляє портал "Коментарі", цей документ опублікований на сайті Ради Європи. Уточнюється, що його подали цього року 4 квітня.

Українців можуть обмежити у правах: про що говорить документ, який влада подала до Ради Європи

Україна-Рада Європи. Фото з відкритих джерел

Як йдеться у документі, українське військове керівництво одержує право обмежувати свободу пересування громадян, оглядати речі, а також примусово відчужувати майно для потреб держави. Статтею 15 Конвенції про права людини передбачено тимчасові конституційні обмеження у період воєнного стану.

У заяві йдеться, що Україна на час воєнного стану (війни) припинить дотримуватися таких положень Конвенції: недоторканність житла; таємниця листування, телефонних переговорів та іншої кореспонденції; невтручання у особисте та сімейне життя; свобода пересування та вільний вибір місця проживання; право на свободу переконань та слова; вільне вираження поглядів та переконань, а також право збору, зберігання та розповсюдження інформації; право на проведення зборів, мітингів та страйків; право володіти, скористатися та розпоряджатися своїм майном.

У документі вказано заходи, які можуть вживатися під час воєнного стану на порушення Конвенції. Зокрема йдеться про примусове відчуження приватного чи комунального майна для потреб держави. Також йдеться про необхідність запровадження комендантської години, особливого режиму в'їзду та виїзду, обмеження пересування громадян та іноземців, руху транспорту. Дозволяється огляд речей, транспорту, багажу, вантажів, службових приміщень та житла громадян. Вводиться заборона громадянам, які перебувають на військовому чи спеціальному обліку, змінювати місце проживання чи перебування без належного дозволу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – більше новобранців чи ухилянтів: The Economist розповів, що відбувається з мобілізацією в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 квітня 2024, 14:07

То от чому всі корумповані і проплачені почали в один голос казати що нас чекають складні важкі тяжкі місяці. Такий собі прийом нквд увійти в довіру викликати співчуття і розуміння поточної ситуації: буде важко грошей нема але ви тримайтесь. І поки чернь буде пояси затягувати і терпіти важкий часи корумпована кошерна Хунта буде красти ще більше. Настав час коли ця корумпована верхівка своїм прикладом повинна вести. Досить брехні і маніпуляції вічно легітимних!


Новини