Головна Новини Суспільство події Українців хочуть обдурити із виплатою 6,5 тис. гривень: що потрібно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців хочуть обдурити із виплатою 6,5 тис. гривень: що потрібно знати

У Центрі протидії дезінформації при РНБО України розповіли про нову схему обману українців

19 березня 2022, 03:45
Поділіться публікацією:

На жаль, є люди, які намагаються нажитися на війні, тому вигадують все нові схеми обману українців. Центр протидії дезінформації при РНБО на своєму Telegram - каналі попередив про аферу з виплатою 6,5 тисяч гривень.

Українців хочуть обдурити із виплатою 6,5 тис. гривень: що потрібно знати

Українців хочуть обдурити із виплатою 6,5 тис. гривень (фото з відкритих джерел)

Українців просять бути обережнішими, бо багатьом на телефон почали надходити SMS — повідомлення про нібито нарахування 6,5 тисячі гривень. У тексті йдеться, що кошти вже зараховані та є посилання, яке має натиснути користувач. Текст і розмір "допомоги" може відрізнятися, але в повідомленні є фішингове посилання, яке категорично не можна натискати. При переході на нього існує ризик, що телефон буде зламаний.

Українців попередили, що якщо вони замовляли виплату у розмірі 6,5 тисяч гривень через додатки "Дія", то слід очікувати повідомлення про нарахування грошей від банку, клієнтом якого ви є.

У повідомленнях про нарахування грошової компенсації має бути жодних посилань, лише текст.

У Центрі протидії дезінформації просять громадян не переходити на жодні сумнівні посилання. Завжди краще зателефонувати до гарячої лінії, щоб уточнити питання або перевірити справжність повідомлення.

Нагадаємо, що через війну з Росією багато українців втратили роботу, тому що були змушені виїхати в безпечні місця. У зв'язку з цим президент України Володимир Зеленський зазначив, що всі громадяни, які потрапили в таку ситуацію, отримають грошові виплати у розмірі 6,5 тисячі гривень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які схеми обману використовують шахраї у воєнний час, щоби виманити гроші в українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини