Головна Новини Суспільство події Українців чекає ненормальна для січня погода: до чого готуватись
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців чекає ненормальна для січня погода: до чого готуватись

Температура в Україні найближчого тижня буде набагато вищою, ніж зазвичай.

22 січня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

Протягом   цього тижня в більшій частині  українських регіонів  прогнозується погода з опадами  у вигляді снігу та мокрого снігу, а температура повітря  буде в середньому вищою за норму на 3-6 °С. Про це  повідомив  синоптик Ігор Кібальчич,  інформує  "Метеопрог".

Українців чекає ненормальна для січня погода: до чого готуватись

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Як він стверджує,   кілька перших днів тижня виявляться холодним для жителів північних та східних  регіонів  через вплив арктичних повітряних мас. Поступово із середини тижня відбуватиметься підвищення температури на  фоні  так званої циклонічної діяльності та слабо виражених атмосферних фронтів.

"Переважання поля зниженого тиску сприятиме випаданню снігу та мокрого снігу у другій половині тижня. В західних та південних областях  іноді  опади  будуть йти  у вигляді дощу та мряки. Не виключений туман, ще  можливе   налипання мокрого снігу", — дає свій прогноз  Ігор  Кібальчич.

Погода 22 січня

В понеділок  погоду в Україні визначає  антициклон. Прогнозується мінлива хмарність, без опадів, на автошляхах ожеледиця. Стовпчик термометра  вдень  показуватиме -4...+1 °С, проте на Півночі Лівобережжя ще  продовжиться мороз -3...-8 °С.

Погода 23 січня

У вівторок, 23 січня, вночі в західних  регіонах, а ще вдень у північних та місцями центральних  регіонах прогнозується сніг, мокрий сніг, на західних територіях  місцями з дощем. На дорогах ожеледиця. Стовпчик термометра вночі показуватиме  -2...-7 °С, вдень -2...+3 °С; в східних регіонах вночі -8...-13 °С, а вдень -2...-7 °С.

Погода 24 січня

В середу, як каже синоптик, в нашій країні  буде  нестійка погода з опадами. Тільки  у Приазов'ї, Криму та на Донбасі переважно сухо. В західних  регіонах вдень  прогнозуються помірні,  місцями значні опади у вигляді снігу, мокрого снігу з переходом у дощ. Можливе налипання мокрого снігу, ожеледь. На дорогах більшості регіонів  ожеледиця. Вітер південно-західний, 5-10 м/с, вдень  на заході  окремі пориви сягатимуть 15-20 м/с. Стовпчик термометра вночі  показуватиме -4...+1 °С, вдень -1...+4 °С; у східній частині та у Карпатах вночі -7...-12 °С, вдень 0...-5 °С.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що українців попереджають про нову хвилю морозів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини