Головна Новини Суспільство події Українці знову мають переводити годинники на зимовий час: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці знову мають переводити годинники на зимовий час: що відомо

Адаптованим часом для українців є зимовий час, а перехід на літній - негативно позначається на здоров'ї

11 вересня 2022, 20:10 comments8739
Поділіться публікацією:

Восени  наша  країна  знову переходитиме в режим зимового часу, що означає   початок осінньо-зимового сезону 2022-2023.Годинники  треба наставити на годину назад  останньої неділі жовтня — 30 числа. Зазвичай, це роблять в нічний час, з суботи на неділю о 4:00. Отже, для співвітчизників буде  можливість  відпочити на  60 хвилин довше.

Українці знову мають переводити годинники на зимовий час: що відомо

Переведення годинників на зимовий час (фото із відкритих джерел)

Як сказано в постанові Кабміну від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України", годинники переводяться два рази на рік: для зимового часу — останньої неділі жовтня о 04:00 на 1 годину назад,  для  літнього часу -  останньої неділі березня о 03:00 на 1 годину вперед.

Ця новація  була запроваджена у Великій Британії  для економії електричного струму. В  нашій  країні ділити час, як літній  та зимовий  почали ще  в 1981 році, а в 1996-му було  прийняте відповідне законодавство.

При цьому, режим економії звівся до нуля.  Тепер  перевести  годинникові стрілки  — це явище  номінальне, і  чимало держав відмовились від переведення годинників.

Чи зашкодить переведення годинникових стрілок  вашому самопочуттю

Адаптований час для  українських громадян -  зимовий,  переведення в режим літнього  є негативним  для самопочуття. З причини таких перепадів порушується графік, це відбивається на режимі сну, біоритмах.

За рекомендаціями лікарів,  наперед  потрібно вирівнювати графіки  нічного відпочинку, за  сім днів  до переводу,  зрушуючи час  до спочинку та підйому на 15 хвилин кожного дня. Так само,  нагальні справи та важку роботу  краще переносити на  кілька днів наперед.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що годинник Судного дня зупинився за 100 секунд до півночі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини