Головна Новини Суспільство події Годинник Судного дня зупинився за 100 секунд до півночі - точки загибелі людства
commentss НОВИНИ Всі новини

Годинник Судного дня зупинився за 100 секунд до півночі - точки загибелі людства

Годинники переводять на цей час уже третій рік поспіль

21 січня 2022, 11:14
Поділіться публікацією:

За даними групи експертів, годинник Судного дня, встановлений 75 років тому вченими, щоб проілюструвати небезпеку вимирання людини, зупинився за 100 секунд до півночі. Про це повідомляє The Guardian.

Годинник Судного дня зупинився за 100 секунд до півночі - точки загибелі людства

Годинник Судного дня - The Guardian

Вже третій рік поспіль переводять годинник на той час, який ближче до півночі. Це найближчий час до півночі, ніж за будь-який період під час холодної війни, включаючи кубинську ракетну кризу.

У Bulletin of the Atomic Scientists, який курує щорічне відкриття стрілок годинника, йдеться про те, що рішення залишити їх незмінними відображає те, що кілька позитивних зрушень протягом останнього року були врівноважені постійним рухом у бік розповсюдження ядерної зброї. кліматичної надзвичайної ситуації та зростання біологічних загроз.

"Годинник Судного дня тримається на 100 секундах до півночі. Але стабільність — це не гарна новина. Насправді, це відображає рішення ради про те, що ми застрягли в небезпечний момент, який не приносить безпеки", — сказала Шерон Сквассоні, професор Університету Джорджа Вашингтона та співголова ради науки та безпеки Bulletin, яка щороку визначає рух стрілки годинника. 

Серед позитивних зрушень, відзначених правлінням, було рішення минулого року продовжити угоду про контроль над озброєннями "Новий старт" між Росією та США, перезапуск переговорів щодо ядерної програми Ірану та вступ на посаду в США адміністрації, яка вважає, що необхідно пом’якшити глобальні викиди.

Усупереч цим тенденціям, Рада вказала на постійні інвестиції великих держав у свої ядерні арсенали, відсутність прогресу в ядерних дискусіях Ірану та слабкість глобальних дій щодо вирішення кліматичної надзвичайної ситуації.

Рада також звернула увагу на біологічні загрози у світлі глобальної вразливості, яку висвітлювала пандемія Covid-19.

"Той факт, що у нас є активні програми біологічної зброї в Росії та Північній Кореї, а Китай та Іран позаду, повинен дати нам паузу. Ми стоїмо на прірві біологічної катаклізми", – сказала Аша М Джордж, виконавчий директор Двопартійної комісії з біозахисту. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", шосте масове вимирання справді почалося, попереджають вчені у нещодавно опублікованому дослідженні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини