Головна Новини Суспільство події Українці змінюють туристичні уподобання: куди тепер найчастіше їдуть відпочивати
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці змінюють туристичні уподобання: куди тепер найчастіше їдуть відпочивати

Все більше українців їдуть у Домініканську Республіку

18 серпня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Туристична галузь опинилась в екстремальних умовах через пандемію коронавірусу. Так, туристи кардинально змінили підхід до вибору країн для відпочинку. У першому півріччі 2021 року поступово відновились туристичні потоки як для України, так і для світу загалом. Люди суттєво переосмислили туристичні маршрути та підвищили рівень внутрішніх поїздок у всьому світі.

Українці змінюють туристичні уподобання: куди тепер найчастіше їдуть відпочивати

Відпочинок у Домінікані. Фото з відкритих джерел

Як повідомили в Державному агентстві розвитку туризму України, у першому півріччі 2021 року українці на 15% більше виїжджають за кордон, ніж торік. Всього виїхало 5,7 млн громадян України. Традиційним туристичним напрямком залишаються Туреччина (становить 774 тис.) та Єгипет (кількість туристів збільшилась на 88% та сягає 705 тис.). 

"З’явилися нові туристичні центри, куди починають їхати все більше українців, наприклад, Домініканська Республіка — ріст на 238% та становить 35 тис. туристів, а це на 5 тис. людей більше, ніж тих, які відвідали Болгарію за аналогічний період. Серед інших країн:  Катар (11,5 тис.), Мальдіви (10 тис. відвідувачів, що дорівнює кількості українців до Франції за цей же період), Танзанія (7 тис. відвідувачів), Шрі-Ланка (2,5 тис. відвідувачів)", — йдеться у повідомленні.

У новій туристичній реальності на перший план виходить не лише вартість туру та певні вподобання, а й враховуються карантинні обмеження, правила в’їзду до країни та ситуація з поширенням COVID-19.

Раніше видання "Коментарі" інформувало, чому Україну відвідує все більша кількість туристівВ Україні на 9% зросла кількість туристів. Сильний вплив на туризм здійснив карантин, нові правила в'їзду в країни та поширення коронавірусу.

Нагадаємо, у зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусного захворювання і погіршенням епідемічної ситуації влада Туреччини прийняла рішення ввести повний локдаун на території країни.

Крім того, "Коментарі" повідомляли про те, що Туреччина зробила несподівану заяву про українських туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини