Головна Новини Суспільство події Чому Україну відвідує все більша кількість туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Україну відвідує все більша кількість туристів

Більшість іноземців, які відвідали Україну - європейці

18 серпня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

В Україні на 9% зросла кількість туристів. Чому іноземцям цікаво останнім часом відвідувати нашу країну? І хто найчастіше приїжджає як туристи? Як повідомили в Державному агентстві розвитку туризму України, у січні-червні 2021 Україну відвідали 1,42 млн. Іноземних туристів, що на 9% більше, ніж у другому півріччі 2020 го. Зазначений показник на 31% менше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, коли в Україну приїхали два мільйони іноземців і на 75% менше показника аналогічного періоду 2019 — шість мільйонів туристів.

Чому Україну відвідує все більша кількість туристів

Туризм у Карпатах. Фото з відкритих джерел

Більшість іноземців, які відвідали Україну — європейці, на другому місці — жителі азійських країн. Найцікавіші місця в Україні — це Закарпатті, Прикарпатті, Поліссі — зона Чорнобиля, Дніпровсько-Бузький лиман Чорного моря, острів Джарилгач, Олешківські піски, Подніпров'ї та Запоріжжя — столиця запорізьких козаків — Запорізька Січ, Мерефо-Херсонський міст.

"70% іноземців, які відвідали Україну, — європейці (на 10% менше торішнього показника), 24% — представники країн Азійського регіону (на 8% більше, ніж у 2020 році), 2,8% приїхали з Північної Америки і тільки 17% — громадяни Африканського континенту ", — сказано в повідомленні.

Також в держагентстві назвали найпопулярніші серед українських туристичні напрямки. У першому півріччі 2021 українці на 15% більше виїжджають за кордон, ніж торік. Всього виїхало 5,7 мільйона громадян України. Улюблені туристичні напрямки — Туреччина і Єгипет. З’явилися нові туристичні центри, куди починають їхати все більше українців, наприклад, Домініканська Республіка.

Сильний вплив на туризм зробив карантин, нові правила в'їзду в країни та поширення коронавірусу.

Раніше видання "Коментарі" інформувало, що Україна і Туреччина домовилися розвивати туризм : для чого потрібен меморандум. Туреччина — в пріоритеті у українських туристів. Нам є чому повчитися. Це стосується і сертифікації готелів та стандартів сервісу, що надаються. Але важливо також залучати турецьких туристів в Україні.

Нагадаємо, в зв'язку зі стрімким поширенням Коронавірусне захворювання і погіршенням епідемічної ситуації влада Туреччини прийняли рішення ввести повний локдаун на території країни.

Крім того, "Коментарі" повідомляли про те, що Туреччина зробила несподівану заяву про українських туристів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини