Головна Новини Суспільство події Українці вже не так сильно хочуть у НАТО: показник упав до довоєнного рівня
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці вже не так сильно хочуть у НАТО: показник упав до довоєнного рівня

Українці розчаровані пасивністю НАТО та неготовністю допомогти з обороною країни у війні проти Росії

5 квітня 2022, 18:17
Поділіться публікацією:

В Україні почав зменшуватись рівень підтримки курсу країни на членство у Північноатлантичному альянсі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Українці вже не так сильно хочуть у НАТО: показник упав до довоєнного рівня

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

Соціологи провели опитування 30-31 березня. Проаналізувавши результати дослідження, вони наголосили, що рівень підтримки членства України в НАТО поступово зменшується. І тут звертає на себе увагу цікава тенденція, що в перші дні російського вторгнення спостерігався стрибок підтримки членства України в Альянсі. Рівень підтримки зріс із 62% до 76%, а за перший тиждень бойових дій підтримка зменшилася до 72%. Ну і на кінець березня підтримка опустилася ще на 4%. На 30-31 березня підтримка курсу НАТО на рівні 68%. Соціологи зазначають, що цей показник наближається до довоєнних показників.

Самі соціологи не беруться пояснювати, чому прагнення українців до членства в НАТО помітно впало. При цьому можна спробувати це пояснити тим, що українці очікували більшої допомоги від блоку після російського вторгнення, а в результаті отримали лише глибоке занепокоєння. Країни НАТО почали допомагати Україні, а ось сам Альянс, включаючи всіх його членів, відреагував на війну в Україні дуже стримано. Ось і сьогодні на прес-конференції в Брюсселі Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору генсек НАТО Єнс Столтенберг підтвердив незмінність позиції НАТО в тому, що Альянс не відправлятиме війська та літаки в Україну для підтримки українського народу у війні з РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Європа нарешті почала прозрівати та переконуватися у злочинності режиму Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михайло

5 квітня 2022, 23:55

Уже починають пропоганду проти НАТО. Не вірте. НАТО є військово-політичним блоком який реально захищає своїх членів. Інакше путлєр вже був би в Прибалтиці.


Новини