Головна Новини Суспільство події Українці виступили за легалізацію проституції: чим аргументують
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці виступили за легалізацію проституції: чим аргументують

Секс-роботу слід зробити максимально цивілізованою і безпечною, вважає автор петиції

10 червня 2021, 10:43 comments4103
Поділіться публікацією:

В Україні в черговий раз піднімається питання ймовірної легалізації секс-роботи (проституції). Так, 10 червня, на сайті Президента України з'явилася відповідна петиція, якою пропонують скасувати адмінвідповідальність для секс-працівниць.

Українці виступили за легалізацію проституції: чим аргументують

В Україні знову заговорили за легалізацію секс-послуг. Фото: Stevica Mrdja

Автором петиції є Володимир Токар. Поміж іншого він пропонує прописати податкові та медичні зобов'язання для працівників сфери секс-послуг. До останніх, до речі, ініціатор прохання відносить як регулярні та обов'язкові медогляди, так і медстрахування осіб, котрі займаються секс-роботою.

У тексті петиції Володимир Токар зазначає, що, за попередніми оцінками фахівців, протягом року секс-працівниці України надають послуг вартістю близько мільярда доларів. Однак ці гроші залишаються "тіньовими", як і сам бізнес.

"У разі легалізації проституції [...] прибуток державного бюджету щорічно буде зростати приблизно на 500 млн доларів", — пише автор прохання, відзначаючи, що така сума дорівнює приблизно 11% витрат на оборону.

Також петиція передбачає, що легалізація сфери секс-послуг допоможе і самим працівницям та працівникам. Автор вважає, що ці особи перестануть боятися звертатися в поліцію, якщо до них буде застосовуватися насильство. До того ж регулярні медогляди зможуть зупинити безконтрольне поширення ВІЛ-інфекції та інших венеричних захворювань.

Українці виступили за легалізацію проституції: чим аргументують - фото 2

На думку Володимира Токаря, чимало політиків, а також високодуховних осіб відкрито виступають проти подібного кроку. Це, стверджує автор петиції, не заважає їм пізніше приховано користуватися секс-послугами і "кришувати підпільні борделі". До того ж, впевнений ініціатор прохання, в кожному населеному пункті місцеві жителі добре знають, де і за скільки можна "купити" секс.

"Проституція існувала, існує і буде існувати, скільки буде існувати людство. Єдиний варіант — прийняти це і зробити її максимально цивілізованою і безпечною як для проституток, так і для їх клієнтів", — резюмує автор петиції.

Для того, щоб звернення до президента було розглянуто, за наступні 92 дні петиція повинна набрати мінімум 25 тисяч голосів. Поки лічильник повідомляє лише про одну людину, котра проголосувала за подібну ініціативу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому все може бути не так однозначно з питанням легалізації секс-роботи в нашій країні. Крім іншого, в нашій статті ви можете прочитати про плюси та мінуси можливого узаконення дорослої порнографії в Україні.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, який канабіс зовсім недавно дозволили легально використовувати українцям і з якою метою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

15 червня 2021, 19:45

Взрослые люди и им самим решать как заниматься сексом, за деньги или за спасибо.

Сташинский

10 червня 2021, 10:27

"Проституция существовала, существует и будет существовать, сколько будет существовать человечество. Единственный вариант — принять это и сделать её максимально цивилизованной..." Ну, коли так, то и воровство сюда подходит, и убийства, и прочее непотребство. Это не аргумент вообще. Другое дело - имущественное расслоение общества. Нищета - вот источник предложения женского тела как товара. А мы самые нищие в Европе. Отсюда и условия для пополнения рядов шлюх.

вася

10 червня 2021, 10:03

депутатам теперь будет все законно-- прямо в зал


Новини