Головна Новини Суспільство події Українці висловилися – чи вірять, що після призначення нового директора НАБУ зникне корупція
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці висловилися – чи вірять, що після призначення нового директора НАБУ зникне корупція

Більшість українців не готові відповісти, чи покращиться бортьба з корупцією в Україні після призначення нового директора НАБУ

13 березня 2023, 14:32
Поділіться публікацією:

6 березня Кабмін визначився серед трьох претендентів з новим директором НАБУ, яким став Семен Кривонос. Зокрема, на призначенні нового очільника НАБУ наполягали західні партнери. Тож тепер, наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Україна виконала всі вимоги ЄС, які були прописані партнерами після надання Києву статусу кандидата. Соціологи "Active Group" у свою чергу поцікавилися у українців, що думають вони про призначення нового керівника НАБУ.

Українці висловилися – чи вірять, що після призначення нового директора НАБУ зникне корупція

Семен Кривонос. Фото: із відкритих джерел

Українцям проставили два запитання. Перше – чи знають вони взагалі про призначення? Друге – чи вважають вони, що після нового призначення в Україні значно пожвавиться боротьба з корупцією?

Судячи з результатів опитування 35,5% респондентів заявили, що нічого не чули про нового очільника НАБУ. В той же час 34,5% заявили, що дійсно чули про таке призначення. Ще близько 30% заявили, що щось чули, але не певні, що мова йшла саме про нового очільника НАБУ.

Що ж стосується другого запитання, то переважна більшість, а саме 33,6% не змогла відповісти на запитання чи покращиться боротьба з корупцією, коли на чолі НАБУ опинився Семен Кривонос. Ще 26,8% українців заявило, що очікують покращення ситуації з боротьбою з корупцією. 21,4% респондентів скептично налаштовані, та не вірять, що щось змінить в цьому напрямку. 12,2% заявили, що точно переконані, що ситуація на краще не зміниться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після призначення Семена Кривоноса директором НАБУ прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, тепер Україна виконала усі сім рекомендацій ЄС, визначених під час набуття статусу кандидата. А з призначенням директора НАБУ ми, за словами керівника уряду, маємо повністю сформовану та незалежну антикорупційну інфраструктуру. Як оцінюєте це призначення та заяви? Які очікування на ракурсі боротьби з корупцією? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини