Головна Новини Суспільство події Українці першими підкорили одну із найскладніших вершин
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці першими підкорили одну із найскладніших вершин

Українські альпіністи підкорили гімалайську вершину Аннапурна ІІІ й стали першими у світі, хто це зробив

14 листопада 2021, 23:20
Поділіться публікацією:

Українці продовжують вражати світовими рекордами. Цього разу відзначилися наші альпіністи, яким вдалося підкорити вершину Аннапурна III, розташовану в Непалі.

Українці першими підкорили одну із найскладніших вершин

Гора Аннапурна III / Фото: wikipedia

Про цю подію повідомляється на Facebook-сторінці Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської ОДА.

Відомо, що трьом українцям: В'ячеславу Полежайку, Михайлу Фоміну та Микиті Балабанову вдалося першими у світі піднятися на гімалайську вершину, подолавши неприступне південно-східне ребро гори заввишки 7555 м. Альпіністи пройшли 2800 м стіни в Гімалаях. Успішне сходження на Аннапурну III відбулося 6 листопада. Підйом проходив у поганих погодних умовах через сильний вітер, а штурмовий вихід зайняв у чоловіків 10 днів.

Зазначимо, що абсолютна висота вершини 7555 м над рівнем моря. За цим показником вона посідає 42 місце у світі. Відносна висота – 703 м з найвищим сідлом 6852 м.

Нагадаємо, що восьма за висотою вершина світу — гора в Непалі підкорена нашим співвітчизником. Сумчанин з іншими альпіністами піднявся на Манаслу висотою 8163 метри над рівнем моря та зняв відео на згадку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Лаура Ясорка з Нью-Джерсі (США) підкорює скелі голяком. Жінка забирається на камінням оголеною і ділиться фотографіями в соціальних мережах.

Читайте також, що гарна, але дуже небезпечна гора Чогорі привертає увагу альпіністів з усього світу, адже донедавна нікому не вдавалося підкорити її в зимовий час. Проте група непальських екстремалів заявила, що неможливе — можливо, і довела це своїм сходженням на її вершину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини