Головна Новини Суспільство події Альпіністам вперше вдалося підкорити взимку «гору-вбивцю» (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Альпіністам вперше вдалося підкорити взимку «гору-вбивцю» (ФОТО)

Ця гора поступається у висоті лише Евересту

17 січня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:

Альпіністам вперше вдалося підкорити взимку «гору-вбивцю» (ФОТО)

гора Чогорі (фото з відкритих джерел)

Красива, але дуже небезпечна гора Чогорі привертає увагу альпіністів з усього світу, адже до недавнього часу, нікому не вдавалося підкорити її в зимовий час. Однак, група непальських екстремалів заявила, що неможливе — можливо і довела це своїм сходженням на її вершину.

Гора Чогорі залишалася єдиним 8-тисячником, на який альпіністи не могли піднятися в зимовий час, і вся справа була в погодних умовах. Ця гора є другою за висотою гірською вершиною (8 611 метрів), поступаючись лише Евересту, але при цьому вона дуже складна для сходження.

Але непальська команда альпіністів ризикнула і стала першою, кому вдалося підкорити вершину гори в зимовий час. Про свою перемогу вони повідомили в соціальній мережі Instagram, опублікувавши відповідну фотографію. У своєму пості екстремали написали, що все неможливе — можливо, і завдяки налагодженій співпраці, командній роботі та позитивному настрою їм вдалося подолати всі труднощі й стати частиною історії.

Гору Чогорі називають ще "горою-вбивцею", тому що на її схилах загинула велика кількість людей. До слова, в цьому місяці при спробі сходження на вершину цієї гори помер 49-річний іспанський альпініст, за останні 2 роки він підкорив сім вершин, але на жаль, ця була йому не під силу.

Нагадаємо, що в кінці грудня 2020 року, в Ірані в горах в результаті сходу лавини та хуртовини загинуло 10 альпіністів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що американським лікарям вдалося повернути до життя туриста, у якого серце не билося 45 хвилин. Чоловік пішов у гори зі своїми друзями, але впав і втратив свідомість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини