Головна Новини Суспільство події 10 альпіністів загинули через сходження лавини
commentss НОВИНИ Всі новини

10 альпіністів загинули через сходження лавини

Точну кількість жертв рятувальники зможуть назвати лише після того, як будуть знайдені всі, хто застряг через заметіль в горах

28 грудня 2020, 02:12
Поділіться публікацією:

Щонайменше 10 альпіністів загинули в Ірані в горах на північ від Тегерана в результаті сходу лавини та хуртовини, повідомляють офіційні особи. Про це пише BBC.

10 альпіністів загинули через сходження лавини

хребет Альборц

Гірський хребет Альборц, що підноситься над Тегераном, популярний серед альпіністів і лижників, але в останні кілька днів погода була зрадницькою.

Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця розвернув 20 команд, врятував 14 альпіністів, але, щонайменше, ще сім пропали безвісті. Пошукову операцію довелося припинити з настанням темряви, і тепер очікується, що вона відновиться вранці.

Серед загиблих — політичний активіст, вчений, лікар та інструктор з альпінізму.

У якийсь момент в п'ятницю близько 100 людей застрягли високо на гірськолижному курорті, коли зламалася канатна дорога.

Раніше надходили попередження про погану погоду і можливі лавини. У соціальних мережах деякі люди повідомляли про неполадки в системах GPS, на які покладаються альпіністи в горах. Але поки остаточно не зрозуміло, чи постраждали ті, хто потрапив у заметіль і лавину.

Нагадаємо, починаючи з 24 грудня, в Австрії почався гірськолижний сезон. Ряд курортів відкрилися для відвідувачів. Однак на всіх локаціях будуть діяти суворі протиепідемічні заходи, щоб зменшити ризик зараження коронавірусів. Перш за все особам старше чотирнадцяти років потрібно буде носити захисні маски-респіратори типу FFP2, якщо вони будуть знаходитися в місці скупчення людей. Відповідальність за неношені відвідувачами масок несе керівництво курорту. У зв'язку з цим багато хто з локацій вирішили не відкриватися, оскільки не хочуть проблем і штрафів. Так, вирішили не працювати і популярні курорти в Ішгль і Зальбах-Хинтерглемм. У всьому іншому карантинні правила незмінні — потрібно дотримуватися соціальну дистанцію і стежити за гігієною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини