Головна Новини Суспільство події Українці перемогли у конкурсі інновацій у Дубаї, представивши органічний продукт із насіння кавуна
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці перемогли у конкурсі інновацій у Дубаї, представивши органічний продукт із насіння кавуна

Українці здобули перемогу у конкурсі, що проходив на виставці Gulfood Trade Show у Дубаї

16 лютого 2022, 11:20
Поділіться публікацією:

Українці перемогли у конкурсі інновацій у Дубаї, представивши органічний продукт із насіння кавуна

Українські підприємці у Дубаї, фото Facebook

Органічний суперфуд із насіння кавуна продемонстрували представники Асоціації виробників херсонського кавуна на виставці Gulfood Trade Show 2022 в Об’єднаних Арабських Еміратах. Продукція українців отримала нагороду у номінації "Найінноваційніший органічний продукт". Про це повідомляють на сторінці International Trade Centre Ukraine у Facebook.

Підприємці з Херсона вразили журі конкурсу інновацій унікальним продуктом – капсульованою олією з насіння кавуна. Такий продукт можна використовувати як поживний десерт або додавати його до кондитерських виробів для хворих на діабет.

За словами Валерія Федоренка, співзасновника ГС "Асоціація виробників херсонського кавуна", менеджера  Асоціації з просування української продукції на зовнішні ринки, розробка продукту тривала з осені 2021 року.

Перед науковцями з кафедри харчових технологій Дніпровського національного університету ім. О. Гончара, Інституту проблем ендокринної патології ім. В. Я. Данилевського та підприємцями стояло завдання виготовити із кавуна корисний продукт, що містить унікальний комплекс речовин. Тому вирішили взяти за основу олію з насіння.

Адже там містяться такі речовини, як сквален, лікопін, вітамін Е, селен, цинк, мідь, а завдяки капсулам вони зберігаються тривалий час і не псуються. Капсульована олія не містить білків, вуглеводів і цукрів.

Робота над продуктом продовжиться, й найближчим часом українці зможуть скуштувати десерт із різними смаками та корисними рослинними добавками.

Представники Асоціації виробників херсонського кавуна стали учасниками колективного українського стенду на виставці у Дубаї за сприяння Міжнародного торгового центру в Україні (ІТС).

Як повідомляв портал "Коментарі", в Україні запрацював American university. Заклад приватний і співпрацює з Університетом штату Аризона. Зазначається, що ректором-засновником став ​​Роман Шеремета, відомий український економіст. Університет пропонує освітню програму для студентів та аспірантів з кількох напрямів.

Українці перемогли у конкурсі інновацій у Дубаї, представивши органічний продукт із насіння кавуна - фото 2
Українці перемогли у конкурсі інновацій у Дубаї, представивши органічний продукт із насіння кавуна - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини