Головна Новини Суспільство події Українці, котрі мешкають у Польщі більше не платитимуть за житло: кому надаватиметься пільга
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці, котрі мешкають у Польщі більше не платитимуть за житло: кому надаватиметься пільга

Біженців з України звільнили від оплати житла. Водночас, на такий «привілей» можуть розраховувати лише вразливі категорії

1 травня 2023, 15:45 comments2218
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на "24 канал".

Українці, котрі мешкають у Польщі більше не платитимуть за житло: кому надаватиметься пільга

Вразливі категорії українців у Польщі не платитимуть за житло

З першого травня у муніципальних гуртожитках та готелях Польщі подорожчала сума оплати за проживання внутрішньо-переміщених осіб. Дана норма діє, якщо людина перебуває там понад 180 діб. Разом з тим, 85% українців, котрі проживають у колективних центрах звільнили від сплати за житло.

Згідно поправок до Закону, що стосується підтримки українських ВПО, які ухвалили взимку 2023 року: мешканці колективних центрів оплачують вартість проживання там  лише частково.

"Понад 120 днів – 50% вартості проживання, але не більше 40 злотих на добу; понад 180 днів – 75% вартості проживання, але не більше 60 злотих на добу", — зауважують на порталі .

Та, 60 000 громадян України у таких центрах в Польщі повністю звільнили від оплати.

"Понад 85% тих, хто перебуває в центрах колективного розміщення, звільнені від участі у витратах на допомогу. Ці пільги стосуються, неповнолітніх, інвалідів та людей пенсійного віку", — зауважили в Міністерстві внутрішніх справ та адміністрації.

Тобто право безкоштовного проживання залишається за втікачами від війни вразливих категорій, таких як: діти, люди літнього віку та інваліди.

До таких змін прийшли тому, що в Польщі хочуть аби українці могли самостійно функціонувати там та знайти роботу, й таким чином здобути фінансову незалежність, зауважили в МВС.

А от людям вразливих категорій важче функціонувати в фінансовому плані, тому їх звільнили від оплати за житло.

Читайте також на сайті "Коментарі", — як учням, котрі перебувають за кордоном чи на тимчасово-окупованих територіях отримати атестати: інструкція МОН У МОН добре підготувалися, аби проблем з вступною та випускною кампанією – не було.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини