Головна Новини Суспільство події Україна залишилась без цибулі: ціна на неї досягла історичного рекорду
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна залишилась без цибулі: ціна на неї досягла історичного рекорду

Сьогодні, оптова ціна на цибулю ріпчасту в Україні у національній валюті та доларах США становить: 48 грн і $1,31 долара відповідно. Вона є рекордною

27 травня 2023, 21:15 comments2609
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на свідчення експертів.

Україна залишилась без цибулі: ціна на неї досягла історичного рекорду

Ціна цибулі досягла рекордної позначки. Ілюстративне фото

Як зауважує аналітик компанії "АПК-Інформ: овочі та фрукти", Євген Кузін – оптова ціна на цибулю ріпчасту може змінитися найближчих декілька днів. Усе через те, що її практично не залишилося в Україні.

"Ми маємо надію, що зростання поставок більш якісної цибулі з країн Центральної Азії та Туреччини стабілізує ситуацію протягом найближчих 10 днів", — сказав він.

За його словами, імпорт цибулі з країн ЄС пропонується за вартістю у $1,20-1,40/кг, за кілограм. На цьому тижні там, ціни зросли, як для України, так для самих європейців. Здешевшання цибулі слід очікувати, хіба-що, після старту сезону ранньої цибулі.

"Єгипетську продукцію зараз можна придбати від $0,90/кг. Але попит на неї не такий значний, як на цибулю врожаю минулого року. Тому, на мій погляд, зниження вартості можна очікувати вже, коли на ринок масово зайде більш якісна рання цибуля", — додав експерт.

На противагу цьому, міжнародний консультант ФАО Федір Рибалко пророкує зниження оптових цін на цибулю приблизно в середині червня.

"Цілком ймовірно, найближчим часом надійдуть перші партії ранньої цибулі з Туреччини, звідки логістика набагато менш витратна... Я очікую зниження оптових цін на цибулю приблизно з 15 червня, коли в південних регіонах української держави та Молдови почнуть збирати ранню цибулю", – підкреслив Рибалко.

Зауважимо, що попередній рекорд оптової ціни на цибулю для України був встановлений 5 травня 2019 року. Тоді він становив 33 грн/кг або $1,15 долара США.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — 67-річна жінка з Миколаївщини стала сапером: чому її світлини облетіли весь світ Після деокупації рідного села Степова Долина, що на Миколаївщині, життя його жительки — пенсіонерки Ганни Пліхчинської, докорінно змінилося.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

алекс

28 травня 2023, 05:43

поднимите цены до небес и вы почувствуете или вдруг увидите, что этот лук уже никому не нужен, кроме вас, придурков организации нищеты и хаоса в стране дебилов


Новини