Головна Новини Суспільство події Україна закриває кордони: для кого зроблять виняток
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна закриває кордони: для кого зроблять виняток

Обмеження на кордоні України буде діяти мінімум до 28 вересня

26 серпня 2020, 15:53 comments1735
Поділіться публікацією:

29 серпня в опівночі Україна офіційно закриває свої кордони для іноземних громадян. Обмеження через коронавірус діятиме мінімум до 28 вересня. Про це з посиланням на постанову Кабміну пише "РБК-Україна".

Україна закриває кордони: для кого зроблять виняток

Так, згідно з документом, кордони залишаться відкриті для тих іноземців, які:

  • їдуть через Україну транзитом і мають документи, що підтверджують виїзд за кордон протягом двох діб;

  • є українськими студентами;

  • проходять військову службу на території України;

  • є працівниками дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей або прибувають на запрошення Міністерства закордонних справ України;

  • є водіями і / або членами екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, членами екіпажів повітряних, морських і річкових суден, членами поїзних і локомотивних бригад;

  • є інструкторами збройних сил держав-членів НАТО та держав-учасників програми НАТО "Партнерство заради миру", які беруть участь в заходах щодо підготовки підрозділів Збройних сил України або прибувають на запрошення Міністерства оборони України.

Крім того, заборона не поширюється на іноземців, які є діячами культури, що прибувають на запрошення закладу культури разом з однією особою, що супроводжує кожного з них; іноземних громадян, які прибувають для участі в офіційних спортивних змаганнях, що проходять на території України, і супроводжуючих їх осіб. Також в'їзд дозволили особам, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації і прибувають на лікування до закладів охорони здоров'я України.

Нагадаємо, що бажаючим відпочити цієї осені на Кіпрі варто врахувати, що держава віднесла Україну до категорії країн високого ризику щодо COVID-19. У зв'язку з цим на Кіпрі 28 серпня почнуть діяти особливі умови в'їзду в країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини