Головна Новини Суспільство події Україна відреагувала на заяви мера латвійського міста про "російський Крим"
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відреагувала на заяви мера латвійського міста про "російський Крим"

У Києві заявили, що висловлювання "маргінального діяча" не відображають офіційної позиції дружньої для України Латвії.

7 листопада 2022, 12:15 comments1093
Поділіться публікацією:

У МЗС України висловилися щодо заяви мера Даугавпілса – другого найбільшого міста Латвії – про "російський Крим" та ухилення латвійського політика від того, щоб назвати РФ агресором та єдиним винуватцем війни. Як повідомляє видання "Коментарі", заяву в понеділок оприлюднив представник МЗС Олег Ніколенко.

Україна відреагувала на заяви мера латвійського міста про "російський Крим"

Мер латвійського міста Даугавпілс Андрейс Елксніньш. Фото: з відкритих джерел

"Мер латвійського міста Даугавпілс Андрейс Елксніньш виправдовує злочини Росії в Україні. Не дивно, що його політична сила опинилася на узбіччі політики за підсумками останніх виборів до Сейму Латвії", — відреагували у МЗС України.

При цьому Олег Ніколенко зазначив, що заява окремо взятого політика не відображає офіційної позиції Латвії, яка є надійним другом і союзником України.

Варто зазначити, що раніше повідомлялося, що Андрейс Елксніньш на питання про Крим відповів, що "Крим є частиною РФ". Після зауваження, що майже вся міжнародна спільнота вважає цю територію українською землею і не визнала російську анексію, він відповів, що це так, але "неможливо розділяти факти, що його включили до складу РФ, і що весь світ продовжив після цього співпрацювати з Росією" .

Читайте також на порталі "Коментарі" — адміністрація президента США Джо Байдена приватно просить лідерів України продемонструвати відкритість до переговорів із Росією. У матеріалі Washington Post наголошується, що ці прохання мотивовані не тим, щоби підштовхнути Київ сісти за стіл переговорів з Москвою. Мовляв, так американська влада намагається забезпечити уряду України підтримку з боку інших країн, стурбованих принциповою відмовою Зеленського спілкуватися з Путіним. Про що свідчить поява цієї статті? Яку відвертість хочуть від України? Які шанси на переговори Києва та Москви, РФ та Заходу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 листопада 2022, 13:14

Наші сварливі корумповані кожного дня 24/7 моніторять весь світ, де є привід для сварки. Коли ці істоти працюють? Хоч на віщо їм працювати? Вони на всьому готовому забезпеченні від багатих європейських лузерів. Не дивно що погладшавший у комфорті гопнік Данілов розробляє для Оксан тури на Росію плюндрувати могили плювками. Поки їх чоловіки займуться розпилом репарацій і майна російських Буратін. Якби ж ця хунта не трималась за владу, все вже давно припинилося.


Новини