Головна Новини Суспільство події Україна відреагувала на «підніжку» від союзників щодо імпорту агропродукції
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відреагувала на «підніжку» від союзників щодо імпорту агропродукції

МЗС засудило продовження торгових обмежень на імпорт агропродукції з України та закликало партнерів до пошуку збалансованого рішення

26 серпня 2023, 16:24
Поділіться публікацією:

У Києві вже відреагували на заяву міністра сільського господарства Польщі про те, що його країна, а також Словаччина, Болгарія, Румунія та Угорщина підтримують продовження заборони імпорту українського зерна до кінця 2023 року. Як повідомляє портал "Коментарі", реакцію України оприлюднило МЗС країни.

Україна відреагувала на «підніжку» від союзників щодо імпорту агропродукції

Зерно. Фото: з відкритих джерел

"Вважаємо категорично неприйнятним продовження торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України після того, як 15 вересня сплине дія заборони Європейської Комісії", — йдеться у заяві.

Зазначається, що відповідні заяви викликають повне нерозуміння щодо наміру додати до переліку заборонених до імпорту товарів та інші категорії української продукції.

У міністерстві додали, що такі односторонні обмеження не відповідають духу та букві Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та принципам, а також нормам Єдиного ринку Євросоюзу.                                                  

Київ закликав партнерів знайти збалансоване рішення на основі законодавства ЄС та Угоди про асоціацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 24 серпня стало відомо, що Угорщина звернулася з ультимативним проханням до Євросоюзу щодо продовження заборони на внутрішні продаж українського зерна. Будапешт просить керівні органи ЄС продовжити заборону щонайменше у п'яти країнах-членах ЄС, що межують з Україною. Таку заяву зробив голова адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергелі Гуляш.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Європейському Союзі звернулися із закликом до G20 – є варіант запустити зернову угоду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини