Головна Новини Суспільство події Україна в світі: огляд закордонних ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна в світі: огляд закордонних ЗМІ

Політичні, спортивні та наукові новини про Україну очима іноземних ЗМІ

3 листопада 2020, 22:00
Поділіться публікацією:

Портал "Коментарі" представляє огляд новин про Україну від іноземних ЗМІ за добу, 3 листопада.

Україна в світі: огляд закордонних ЗМІ

Сьогоднішні політичні події в Україні не були актуальними для іноземних видань, за винятком кількох російських.

Так, наприклад, російський сайт Іносмі.інфо, пославшись на УНІАН, пише про те, що судді Конституційного суду України виявилися російськими агентами.

Журналісти порталу пишуть про те, що в КСУ є група суддів з явно проросійськими поглядами. Також, вони посилаються на виступ нардепа від "Слуг", а також представника Президента України Федора Веніславського у КСУ.

Цей же портал згадав і про вчорашню заяву Президента України про можливий розгін ВР.

Крім того, Іносмі.інфо робить прогноз про те, як зміняться відносини США з Україною і Білоруссю після виборів. На думку журналістів видання, при перемозі Байдена на виборах, питання дипвідносин між США і Україною буде деполітизоване, а займатися ним будуть кар'єрні дипломати з Держдепартаменту та інших профільних відомств. Підтримка вступу України в НАТО залишиться в американському порядку, але навряд чи стане домінуючою. Найбільш вірогідніше виглядає розробка більш інтенсивної програми двостороннього співробітництва в оборонній сфері та допомоги в реформуванні та модернізації Збройних сил України.

Китайське видання Sohu пише про взаємини між Києвом і Анкарою.

Журналісти видання розповідають про те, що протягом кількох років Україна і Туреччина активно працювали у сфері спільних досліджень і розробок в області озброєння. При співпраці були створені танки, БПЛА та системи управління вогнем. Водночас представники Туреччини висловили розчарування в тому, що Україна не змогла задовольнити їхні вимоги в створенні транспортного літака Ан-124, пише китайське видання.

Британське видання ecoplanetdeals.com розповідає про винахід українських вчених, який дає надію всім, хто страждає хронічним хропінням.

Що стосується футболу, видання Independent, написало про те, що матч Ліги чемпіонів між Барселоною — Динамо Київ може бути скасований через спалах коронавірусу.

Це ж видання опублікувало матеріал про те, що на сьогоднішньому засіданні суду в Нідерландах були опубліковані записи давання показань підозрюваного в причетності до авіакатастрофи борту Malaysia Airlines над Донбасом у 2014 році Олега Путалова, який заперечує свою причетність до злочину.

Раніше "Коментарі" писали про те, що ЗМІ повідомляють про плани уряду посилити карантин з наступного тижня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини