Головна Новини Суспільство події Україна в лідерах за впровадженням криптовалюти: опубліковано рейтинг кращих країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна в лідерах за впровадженням криптовалюти: опубліковано рейтинг кращих країн

Ресурс Chainalysis опублікував рейтинг країн Global Crypto Adoption Index у якому Україна зайняла високі позиції.

20 вересня 2023, 12:12
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Згідно з рейтингом Global Crypto Adoption Index, який вказує на рівень впровадження криптовалюти, Україна серед лідерів та займає 5-те місце у списку. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Chainalysis.

Україна в лідерах за впровадженням криптовалюти: опубліковано рейтинг кращих країн

Україна серед лідерів у рейтингу Global Crypto Adoption Index. Фото з відкритих джерел

Аналітики Chainalysis проаналізували 154 країни за різними параметрами, від загальної активності транзакцій до купівельної здатності населення в країні. Таким чином лідером рейтингу Global Crypto Adoption Index стала Індія. Друге місце опинилось за Нігерією, а трійку лідерів замикає В’єтнам. Сполучені Штати опинились на четвертому місці.

Україна у рейтингу за впровадженням криптовалюти опинилась на п’ятій позиції. Україна вже третій рік поспіль потрапляє у п’ятірку лідерів за цим показником. У 2022 році Україна посідала третє місце, а у 2021 році була на четвертій позиції. Попри такі показники у Мінцифрі вказують, що лише 4% українців розуміються на криптовалюті.

До десятки лідерів рейтингу Global Crypto Adoption Index потрапили також Філіппіни, Індонезія, Пакистан, Бразилія та Таїланд.

Chainalysis вказує, що у 2023 році відбулось помітне відновлення впровадженням криптовалюти у порівнянні з різким падінням у кінці 2021 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні створили перший національний список власників біткоїнів. Хто з українців потрапив у рейтинг. 

Також "Коментарі" писали, що біржі криптовалют перетворились на майданчики, які спонсорують війну проти України. Дослідники з'ясували через які криптобіржі надходить найбільше коштів на війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини