Головна Новини Суспільство події Україна увійшла до п'ятірки країн за рівнем смертності від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна увійшла до п'ятірки країн за рівнем смертності від COVID-19

Також наша держава посіла друге місце в Європі за кількістю померлих на 100 тисяч населення

20 жовтня 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

За даними на 19 жовтня, коли в Україні було зафіксовано найбільше померлих від ускладнень, викликаних COVID-19, наша країна посіла четверте місце в світі за кількість смертей від цього вірусу. Про це повідомляє УНІАН.

Україна увійшла до п'ятірки країн за рівнем смертності від COVID-19

В Україні зростає рівень смертності, фото з відкритих джерел

Нагадаємо, що за добу з 18 до 19 жовтня померло 538 українців. У всіх країнах зафіксовано більше 7 тисяч смертей. Очолили "траурний" рейтинг Сполучені штати (1563 особи померло за добу), Росія (1015 осіб померло за добу) і Румунія (561 особа померла за добу).

У рейтингу за рівнем поширення вірусу Україна посіла четверте місце серед країн Європі й шосте серед країн світу. Рейтинг так само очолює США. До трійки "лідерів" входить Росія та Британія. Кількість нових випадків в нашій державі приблизно на рівні з статистикою Індії.

19 жовтня в Україні зафіксували ще один рекорд за весь час пандемії. Наша держава посіла друге місце в Європі за кількістю смертей на 100 тисяч населення відповідно до даних, які оброблялися протягом останніх двох тижнів.

З іншого боку в Україні станом на 19 жовтня зареєстрували найбільшу кількість щеплень за добу — зробили вакцинацію 193 069 людей. Українці почали вакцинувалися активніше, коли області потрапили в "червоні" зони. Нагадаємо, що п'ять областей вже "червоні". Це Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Одеська та Херсонська області. Близькі до "червоних" Житомирська, Сумська, Луганська та Харківська.

За словами Юрія Ганиченка, керівника Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE), протягом останнього тижня в Україні зріс рівень смертності на 17%.

Як повідомляв портал "Коментарі", українські вчені знайшли як запобігти розвитку небезпечного ускладнення від COVID-19.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини