Головна Новини Суспільство події Україна, Туреччина та РФ протягом двох місяців вели переговори: про що на них йшлося
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна, Туреччина та РФ протягом двох місяців вели переговори: про що на них йшлося

Reuters стали відомі подробиці того, що Україна, Туреччина та РФ вели переговори про судноплавство в Чорному морі.

16 квітня 2024, 07:35 comments1013
Поділіться публікацією:

Україна розглядала можливість підписання угоди щодо забезпечення безпеки судноплавства у Чорному морі. Такі переговори нібито велися між Києвом, Москвою та Анкарою протягом двох місяців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Україна, Туреччина та РФ протягом двох місяців вели переговори: про що на них йшлося

Переговори. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі зазначається, що сторони досягли згоди щодо тексту, який мала оголосити Туреччина, але Україна "раптово відмовилася", розповіли агентству "Reuters" четверо неназваних осіб, знайомих із ситуацією. Також вони зазначили, що минулого місяця було "майже досягнуто російсько-української угоди" про судноплавство в Чорному морі.

За словами джерел "Reuters" на умовах анонімності "через делікатність таких переговорів", вони відбувалися за посередництва Туреччини після підштовхування з боку ООН.

Угода, досягнута у березні, стосувалася "забезпечення безпеки торговельного судноплавства у Чорному морі". Також зазначається, що хоча Україна не хотіла її офіційно підписувати, Київ дав згоду на те, щоб президент Туреччини Тайіп Ердоган оголосив про це 30 березня, напередодні регіональних виборів, сказали джерела західного агентства.

"В останню хвилину Україна раптово вийшла, і угода була зірвана", — цитує видання одне із джерел.

У матеріалі "Reuters" також додається, що ще три співрозмовники підтвердили цю версію подій. Україна, РФ та Туреччина не коментували це повідомлення у ЗМІ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи є сенс у новій зерновій угоді за участю РФ: про що говорить ситуація на Чорному морі. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини