Головна Новини Суспільство події Україна та РФ ведуть переговори: ЗМІ дізналися про подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та РФ ведуть переговори: ЗМІ дізналися про подробиці

За інформацією WP, Україна та РФ ведуть переговори з гуманітарних питань

25 жовтня 2023, 14:45 comments11709
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що ескалація у війні між Україною та Росією лише посилюється, конфліктуючі сторони продовжують переговори з гуманітарних питань. Зокрема, Київ і Москва домовляються про обмін полоненими, прохід суден із Чорноморських портів та повернення українських дітей. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post.

Україна та РФ ведуть переговори: ЗМІ дізналися про подробиці

Переговори. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, без зайвого розголосу та без торкання гострих питань війни між Україною та Росією все ще є діалог. Про результати переговорів, як і про сам діалог ніхто в Києві та Москві не повідомляє. Громадськість про це нічого не знає. На переговорах порушуються ключові гуманітарні питання: обмін військовополоненими та тілами загиблих солдатів, прохід суден із Чорноморських портів, а також нещодавно сторони почали обговорювати тему про повернення українських дітей із РФ.

Автори матеріалу розповідають, що є випадки, коли Росія та Україна не вплинуть на переговори без посередників. На допомогу приходять такі країни, як Туреччина, Катар, Об'єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія, які активно сприяють переговорному процесу та його результативності. Також допомагають налагодити переговорний процес Ватикан та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Журналісти зазначають, враховуючи той факт, що переговори між двома країнами на початку повномасштабної війни ні до чого не привели, а також те, що Росія продовжує наступ, видається дивним, що переговори взагалі відновилися, хоч і негласно. Але зараз це можливо, тому що сторони обговорюють ключове питання – обмін полоненими. Це однаково цікавить як Київ, так і Москву.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які очікування від переговорів щодо пошуку миру в Україні – чому відбудуться на Мальті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини