Головна Новини Суспільство події Україна та Британія підписали угоду у сфері безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна та Британія підписали угоду у сфері безпеки

Угода діятиме до вступу України в НАТО

12 січня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав із прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком угоду у сфері безпеки між Україною та Великобританією. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє "Суспільне".

Україна та Британія підписали угоду у сфері безпеки

Україна – Великобританія. Фото з відкритих джерел

"Сьогодні ми стоїмо пліч-о-пліч як друзі та союзники. Це сигнал світу: Україна не наодинці", — написав Володимир Зеленський у себе в Телеграм.

Варто зазначити, що раніше офіційний Лондон анонсували, що прем'єр-міністр і президент Зеленський підпишуть історичну угоду між Великобританією та Україною про співпрацю у сфері безпеки.

Країни "Великої сімки" домовилися надати Україні двосторонні гарантії безпеки на саміті НАТО у Вільнюсі минулого року. Великобританія є першою країною, яка уклала остаточну угоду. Ця угода має стати першим кроком у розвитку непохитного столітнього партнерства між Україною та Великобританією.

Угода між Великобританією та Україною про співробітництво у сфері безпеки формалізує підтримку, яку Великобританія надавала та продовжуватиме надавати безпеці України, включаючи обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну та військову підготовку, а також оборонно-промислове співробітництво.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський визначив учасників делегації з переговорів щодо гарантій безпеки для нашої країни. Раніше Зеленський припустив, що Україна отримає гарантії безпеки від США щодо ізраїльської моделі. Які очікування від переговорів? Що й від кого може отримати Україна? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини