Головна Новини Суспільство події Україна створює тимчасовий маршрут для експорту зерна Чорним морем: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна створює тимчасовий маршрут для експорту зерна Чорним морем: подробиці

Новий маршрут проходитиме через територіальні води та виняткову морську економічну зону Румунії

19 липня 2023, 17:10 comments1349
Поділіться публікацією:

Україна прийняла рішення створити тимчасовий маршрут для того, щоб продовжити експорт продовольства Чорним морем після виходу Росії з "зернової угоди". Як повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на The Guardian, про це йдеться в офіційному листі України для Міжнародної організації судноплавства ООН.

Україна створює тимчасовий маршрут для експорту зерна Чорним морем: подробиці

Зернова угода. Фото: з відкритих джерел

За інформацією видання, у листі сказано, що Україна "ухвалила рішення встановити на тимчасовій основі рекомендований морський маршрут".

"Його мета – сприяти розблокуванню міжнародного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря", — наголошується у листі.

При цьому уточнюється, що рухатимуться кораблі через територіальні води та виняткову морську економічну зону Румунії.

Зазначимо, 17 липня прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков озвучив офіційну позицію Росії про те, що домовленості щодо "зернової угоди" фактично припинено, її зупинено.

Читайте також на порталі "Коментарі" – президент України Володимир Зеленський заявив, що продовження зернової угоди, яку зірвала Росія – це стратегічно важливе питання не лише для України, а й для всього світу. Божевільними діями РФ, які загрожують продовольчою кризою, вже почали обурюватися окремі країни Африки (та сама Кенія). Туреччина поки що тримає паузу і, за даними Bloomberg, навряд чи зважиться супроводжувати судна із зерном, як просить Україна. У свою чергу, Росія намагається просунути якусь альтернативну ідею українському зерновому коридору, щоб торгувати виключно своїм (або вкраденим в Україні) зерном. Як ситуація може розвиватись далі? Який вихід є найбільш прийнятним для України? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини