Головна Новини Суспільство події Україна стала лідером по грошових переказах заробітчан - масштаб проблеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна стала лідером по грошових переказах заробітчан - масштаб проблеми

Кошти українських заробітчан складають до 10% ВВП нашої держави

29 квітня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Україна має серйозну проблему — масову еміграцію громадян до європейських країн. На цьому питанні ще раз загострила увагу народний депутат Тетяна Острікова на своїй сторінці в Facebook.

Україна стала лідером по грошових переказах заробітчан - масштаб проблеми

Україна зайняла перше місце по грошових переказах заробітчан. Фото: naspravdi.info

Нардеп підкреслює, що Україна знаходиться на першому місці в Європі по переказах заробітчан. За оцінками НБУ емігранти переказали до України 12 млрд доларів, за оцінками організації KNOMAD – 14 млрд доларів.
Варто зазначити, що ці кошти складають до 10% ВВП нашої держави. Тобто переказані в Україну гроші створюють споживчий попит, робочі місця, генерують податки та тримають курс гривні.
За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, у 2020 році до країни повернулись 2 мільйони заробітчан. Уряд планував утримати цих людей в Україні новими дешевими кредитами та робочими місцями на будівництві доріг. Проте, за словами організації KNOMAD значна частина з цього числа знову відправилася за кордон на заробітки так і не знайшовши роботи на батьківщині.

Окрім того, в Держстаті повідомляється, що в Україні середня кількість працівників протягом 2020 року зменшилась. 

Офіційної кількості заробітчан за кордоном немає. За різними даними та підрахунками державного інституту демографії кількість коливається від 2,5 млн до 9 млн осіб.

Нагадаємо, що українські заробітчани мають право на отримання пенсії в Україні. При цьому враховується стаж та сума зарплати, яку заробітчани отримували за кордоном. За яких умов можна отримати виплату, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, хто в Україні найбільше заробляє. Деталі читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сташинский

29 квітня 2021, 11:18

Нация заробитчан, найманцив, батраков, холопов. Это ответ на вопросы: откуда у украинцев рабская психология? и Где наше достоинство?


Новини