Головна Новини Суспільство події Україна стала асоційованим партнером важливого об'єднання: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна стала асоційованим партнером важливого об'єднання: про що йдеться

Новий статус дозволить включити Україну до інфраструктурних проектів Ініціативи трьох морів

7 вересня 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

Україна стала асоційованим партнером Ініціативи трьох морів. Такий самий статус тепер має сусідня Молдова, а Грецію офіційно отримала запрошення приєднатися до країн Тримор'я. Як передає портал "Коментарі", про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час прес-конференції у рамках саміту Тримор'я.

Україна стала асоційованим партнером важливого об'єднання: про що йдеться

Україна стала асоційованим партнером Тримор'я. Фото: із відкритих джерел

Президент Польщі зазначив, що Греція була повноправним членом ЄС, а тепер ще й стала повноправним членом Тримор'я. Також Дуда назвав великим успіхом асоціативне приєднання до об'єднання таких країн, як Україна та Молдова, які стрімко наближаються до членства у Євросоюзі.

Анджей Дуда також наголосив, що повномасштабна війна в Європі показала, як важливо інтегрувати Україну та інші країни до загальноєвропейських інфраструктурних проектів. Співпраця між країнами відіграє велику роль.

"Це не просто туризм, про який ми говорили із самого початку, це не просто питання об'єднання людей, надання їм можливості подорожувати та пізнавати світ. Сьогодні війна в Україні показала, що це питання нашої безпеки, що іноді також має бути чи не бути можливість переміщення техніки чи матеріалів", – пояснив він.

Дуда додав, що група також розглядає нові ідеї, покликані зблизити Україну з країнами Євросоюзу.

"Ідея, про яку зараз багато говорять, – це будівництво високошвидкісної залізниці між Києвом, Варшавою та іншими столицями країн Трьох морів, щоб виконати таке завдання у східному напрямку до майбутнього члена Євросоюзу, яким є Україна", – зазначив польський лідер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять дії Заходу щодо війни в Україні – чому РФ знову загрожує ядерною зброєю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини